Xwine.se - Köpa och beställa vin på nätet direkt från vingården

Nästa lev. 1/6-7/6, Orderstopp: 29/5
Frakt: fr. 69 kr
Kundtjänst: 031-713 30 31
Skapa konto /logga in

Bo på en vingård, vinresor till Frankrike och Italien. 

Bo på en vingård!

Våra viner kommer bara från gårdar där vi känner vinbönderna personligen. Den här relationen är vår garanti för att det du beställer är ett både gott och högkvalitativt vin tillverkat med stor kärlek. De flesta gårdarna erbjuder mat och husrum och en möjlighet för dig att uppleva de fantastiska omgivningarna och lära känna våra vinbönder. Det är något vi verkligen kan rekommendera. Vi tror nämligen att en vistelse på gården och ett personligt möte med vinbonden, är det bästa sättet för en sann vinälskare att avnjuta sitt livselixir!

Kontakta alltid oss på xwine.se innan, om du är intresserad av att bo på vingården. Vi ordnar ett bättre pris än om du kontaktar gården själv. Vill du besöka flera gårdar och reser med bil rekommenderar vi Norditaliensk turen eller Sydfranska turen. Läs mer längre ner på sidan.

Våra vingårdar

Klicka nedan för en översikt och beskrivning av boendet på våra vingårdar

Läs mer om boende på våra vingårdar >>

Med Bil mellan vingårdar i Italien och Frankrike

Underlag till bilturer med besök på xwines vingårdar.

Xwines affärsidé är att man skall kunna åka till vingårdarna, träffa människorna bakom våra kvalitetsviner, kanske övernatta där och sedan beställa det vin man vill ha hemlevererat direkt till sin dörr i Sverige.

För att lättare hitta till gårdarna och kunna göra sin egen planering har vi sammanställt en ”Norditaliensk tur” och en ”Sydfransk tur”. Med hjälp av informationen i dessa kan ni sedan göra er egen planering och boka på de platser ni vill övernatta. På de flesta av våra gårdar kan man hyra en lägenhet alternativt ta in på något mysigt hotell i närheten. Mer information om vingårdarna och boende hittar ni på xwine.se under respektive vingård (längst ner på sidan) eller på denna översikt >>

Norditalienska turen.

Valpolicella, Amarone, Ripasso, Barolo, Barbera d’Alba, Supertoscana, Chianti och mycket mer, det låter väl inte så illa att prova på. Lite beroende på vilken väg du tar har du inte mer än drygt tre timmars bilfärd mellan gårdarna. En lagom dagsetapp!

Colleverde Toscana, Lucca 299km/3 tim 34 min till Piemonte och Revello i La Morra

Från Revello och La Morra 318 km/3 tim 35 min till Valpolicella och Vogadori i Negrar

Från Vogadori och Negrar 311km/3 tim 37 min till  Chianti och Terreno i Siena

Från Terreno och Siena  144 km/1 tim 49 min tillbaks till Colleverde i Lucca

Vill man snedda direkt från La Morra ner till Terreno är det 434 km/5 tim 6 min.

Övernattningar möjliga på samtliga dessa gårdar. I La Morra kan man också bo på det högklassiga familjehotellet Corte Gondina.

Sydfranska turen.

Provence’s alla härliga roséviner och röda viner fulla av sommar och sol, Rhône dalens Syrah, Grenache, Carignan, Mouvèdre och Languedocs nya experimentviner. Knappt en till två timmar mellan gårdarna och en massa kultur att hinna med där emellan. Här finns ett stort antal spännande övernattningsalternativ i de gamla romerska kulturstäderna.

Chateau Saint -Pierre Provence, Les Arc  65 km/ 1 tim 12 min till Angueiroun i Bormes les Mimosa

Från Angueiroun Bormes les Mimosa/Le Lavandou 39 km/41 min  till Le Pradet/Hyères och Clos Cibonne

Från Clos Cibonne Västerut  182 km/2 tim 5 min till Chateauneuf des Papes och Domaine Pontifical

Från Chateauneuf  24 km/33 min  till Gigondas och Domaine Palon

Från Avignon och Gigondas/Chateauneuf   142 km/1 tim 45 min till Languedoc och Brescou

Den sydfranska turen inkluderar orter som Nice, Cannes, Les Arc, Saint Tropez , Le Lavandou, Hyères, Toulon, Bandol, Cassis, Marseilles, Arles, Avignon, Nîmes, Montpellier och Pézenas.  

Alsace, Francois Baur

 – biodynamiskt odlade viner

Bild startsida Alsace

Varje år produceras ca 80.000 flaskor vin av hög kvalitet på Vignobles Francois Baur i Alsace. Av vingårdens 12 hektar är 6 hektar Grand Cru. Samtliga viner är biodynamiskt odlade och klassade. Fermentationen sker vid låg temperatur i rostfria tankar i 5-6 månader ”sur lie”. Sin slutliga mognad får vinerna i 200 år gamla ekfat.

 

Châteauneuf-du-Pape, Pontifical
Châteauneuf-du-Pape, Frankrike
Languedoc, Brescou
Languedoc, Frankrike
Piemonte, Fratelli Revello
Provence, Angueiroun
Provence, Frankrike
Provence, Clos Cibonne
Provence, Frankrike
Föregående12

Sök vin på xwine.se

Letar du efter något speciellt? Använd vår sökfunktion där du enkelt kan hitta ett vin som passar till rätt måltid och tillfälle:

Prenumerera på våra vintips

Beställ hem vin

Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt till din dörr eller för avhämtning och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig inom ett par veckor.

Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vingårdarna är generellt mindre och har för små kvantiteter för att finnas på Systembolaget. Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.

Fraktkostnad: Hemleverans: 99kr, Utlämning: 69 kr,

Xwine.se - Kundservice 031-713 30 31 - info@xwine.se

Köpvillkor - Frågor och svar gällande vinköp på nätet - Vinimport större volymer - Bo på vingård, vinresor - Recept

Rött vin - Vitt vin - Rosé vin - Bubbel - Desservin - Ekologiskt vin - Vin Italien