Xwine.se - Köpa och beställa vin på nätet direkt från vingården

Nästa lev. 29/6-5/7, Orderstopp: 25/6
Frakt: fr. 69 kr
Kundtjänst: 031-713 30 31
Skapa konto /logga inFyra ekologiska vingårdar från Österrike!

Viner från Österrike är verkligen på frammarsch för tillfället och kvalitén är helt magnifik. Vinerna, som både är röda, vita och roséer kommer från småskaliga och högkvalitativa producenter. Vinbönderna är unga och tillhör helt ny generation vinfamiljer som verkligen brinner för att göra goda viner. Som de flesta av Xwines viner finner man inga av dessa på systembolaget.
Vingård: Artisan

Namnet Artisan kommer från Italienskan och syftar till det latinska ordet ”artire” som betyder ”att instruera konsten”. Vingården Artisan styrs av Franz Schneider som har en gedigen kunskap från studier inom bland annat Oenologi, läran om vin, och Quality Viticulture. Han har även erfarenhet från att ha jobbat med vin i Italien, Tyskland, Syd Afrika samt flertalet andra gårdar i Österrike. Artisan jobbar efter traditionella och hantverksmässiga sätt i vingården som resulterar i viner tar stor smak från sin omgivning, som man på franska kallar ”terroir”. Den 5 hektar stora vingården ligger i den lilla byn Halbturn bara 2 km från den Ungerska gränsen och gör både rött, vitt och rosé.


Vingårdens hemsida >>

Viner från Artisan

Zweigelt Neusiedlersee Reserve DAC 2013 169:-/flaska
En smakrik och lagrings tålig Österrikare!
1 014:-
 
 
Vingård: Gsellmann

Vingården Gsellmann är på 20 hektar och är beläget i regionen Burgenland i Österrike. Här har vingården, tillika familjen Gsellmann har gjort vin sedan 1800- talet. Sedan dess har kunskapen och kärleken för vin gått i arv i flera generationer. Idag driver Hans och Andreas Gsellmann vingården, och med hjälp av nio andra vinmakare från gruppen Pannobile tar de fram viner av högsta kvalitet som haft stor framgång i sitt hemland Österrike. Vingården har även sedan 2007 jobbat helt efter biodynamiska förhållanden där man hyser stor recept för naturen i alla delar av vinets tillverkning.

Vingårdens hemsida >>
Vingård: Stagård

Vingården Stagård har en lång historia, familjen Stagård har förvaltat gården sedan 1786 men vingodsets historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1400-talet. År 2006 tog Urban T. Stagård över gården från sin far, som faktiskt namngett gården efter sitt svenska namn. Idag sköter Urban och hans fru Dominique gården, där allt sker organiskt sedan 2006. Här görs några av de bästa vinerna i Kremstal där områdestypiska, traditionella vinstockar och unika växtlägen samverkar för att skapa viner med sann karaktär.

Vingårdens hemsida >>

Viner från Stagård

Grüner Veltliner Hantwerk 2014 155:-/flaska Årgång Slutsåld
En komplex och ljuvlig prisbelönt Grüner Veltiner från Stagård
Urban Grüner Veltliner 2014 125:-/flaska Slutsåld!
En Grüner Veltliner med god fräschör och elegans!
Weissburgunder Steiner Goldberg 2014 175:-/flaska ÅRGÅNG SLUT!
En prisbelönt Pinot Blanc i Österrikisk tappning! l
1 050:-
Urban Riesling 2014 125:-/flaska ÅRGÅNG SLUT!
En Biologisk odlad Riesling som bjuder på elegans och fräschör!
 
 
Vingård: Koppitsch

Efter flera år som vinmakare i vin-gruppen Pannobile bestämde sig Alexander Koppitsch att 2011 ta över sina föräldrars vingård på 5.5 hektar. Alexander ville bort från det konventionella sättet att göra vin på och istället satsa på vintillverkning grundat på mer naturliga och biodynamiska principer med fokus på hållbarhet. Vingården jobbar även efter regeln ”ingen manipulation” under själva vinifieringen, vilket menas att allt som sker i vinkällaren sker naturligt utan några tillsatser eller temperaturkontroller. Denna typ av vintillverkning genererar i så kallade naturviner.

Vingårdens hemsida >>

Viner från Koppitsch

Zweigelt NeusiedlerSee DAC 2014 129:-/flaska
Ett mustigt rött naturvin på den Österrikiska druvan Zweigelt!
 
 

ÖSTERRIKE SOM VINLAND

Österrike räknas till en av de äldsta vinkulturerna i Mellaneuropa. Här har man, på initiativ av den romerska kejsaren Probus, odlat vin sedan år 280 e kr. Staden Krems, där vingården Stagård ligger, är en känd vinodlingsstad ända sedan år 995. Landets vinodlingarna är idag indelat i fyra regioner, Niederösterreich, Burgenland, Steiermark och Wien, där den förstnämnda dominerar i produktion. Produktionsförhållandena är ofta små i Österrike, vilket kan vara till en nackdel för exporten men till fördel för den enorma mångfald och de mycket individuella viner som idag kännetecknar landet.

BÅDE RÖTT & VITT FRÅN ÖSTERRIKE

Österrike har länge varit känt för sina högkvalitativa vita viner, främst på druvorna Grüner Veltliner, Welschriesling, Riesling och Weissburgunder. De senaste decennierna har dock landets röda viner uppmärksammats mycket. Landet har lyckats mycket väl med användandet av internationella blå druvor så som Pinot Noir och Merlot men de stora framgångerna inom röda viner har främst gällt användandet av landets inhemska druvor, så som Blaufränkisch och Zweigelt.

Sök vin på xwine.se

Letar du efter något speciellt? Använd vår sökfunktion där du enkelt kan hitta ett vin som passar till rätt måltid och tillfälle:

Prenumerera på våra vintips

Beställ hem vin

Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt till din dörr eller för avhämtning och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig inom ett par veckor.

Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vingårdarna är generellt mindre och har för små kvantiteter för att finnas på Systembolaget. Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.

Fraktkostnad: Hemleverans: 99kr, Utlämning: 69 kr,

Xwine.se - Kundservice 031-713 30 31 - info@xwine.se

Köpvillkor - Frågor och svar gällande vinköp på nätet - Vinimport större volymer - Bo på vingård, vinresor - Recept

Rött vin - Vitt vin - Rosé vin - Bubbel - Desservin - Ekologiskt vin - Vin Italien