Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Barolo Vigna Conca DOCG 2009

Barolo Vigna Conca DOCG 2009

2994kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 2994kr /låda, 499kr /flaska
Ordet struktur får en helt ny innebörd. Ett par år i källaren gör gott.

Rubinröd färg. Stor, utvecklad doft av röda körsbär, kryddor, läder, eukalyptus och vanilj. Ett mycket välbalanserat vin med rejäla tanniner och lång eftersmak.

Servera till bräserat kött, lammytterfilé eller älgstek, rustik och kraftig mat tar fram vinets alla nyanser.

KARAKTÄR
80
90
90
FyllighetSträvhetFruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Vilt

Lamm

Endast 2 kvar i lager

Artikelnr: rev08-09 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Druvorna pressas och genomgår 4 dagars maceration. Fermentationen sker under 10 dagar på ståltank. Detta följs av malolaktisk jäsning på franska ekfat. Vinet lagras därefter under 24 månader på fransk ek (50 % ny 50 % gammal) före buteljering.

Jordmån: Kalkhaltig lera

Lagring: Öppnas 2015-2026.

Mer information

Alkoholhalt

14%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

0,4 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

UPPTÄCK FRATELLI REVELLO

PRODUCENT:
Fratelli Revello

Välrenomerade Decanter Magazine har gett en av våra gårdar, Fratelli Revello från Piemonte högsta betyg för sin Barolo 2006. Faktum är att den stenhårda juryn har utsett Barolo Rocche dell Annunziata 2006 till det näst bästa Barolovinet i hela Piemonte för just 2006or. Vinet fick 18,83 av 20 poäng och en solklar 5a. Inte nog med detta, Fratelli Revello lyckades också med bedriften att få in sina fyra andra Baroloviner på toppplaceringar, där all dessa fyra fick 4or i betyg.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Piemonte

Barolo är en DOCG för vin i Piemonte i norra Italien. Vingårdarna ligger på ett litet, sluttande, höglänt område som omges av Langhebergen. För att klassa rätt skall enligt reglerna vinerna bestå till 100% av druvan Nebbiolo. Barolo- och Barbarescovinerna är kända för att vara ganska tuffa viner med mycket tannin och syra. På senare tid har en del av Baroloproducenterna lyckats tämja den krävande Nebbiolo druvan, så att vinerna från kullarna i La Morra och Barolo nu har större friskhet liksom att alla de sköna toner som Nebbiolo kan slå an har frigjorts. Barolovinerna vinner ofta på att lagras några år.