Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Frakt från 69 kr | Hemleverans även på kvällen
Gsellmann Blandlåda 1

Gsellmann Blandlåda 1

/låda


Om detta vinpaket:

Detta vinpaket innehåller två olika röda viner och ett vitt ifrån Burgenlands producenten Gsellmann.
Burgenland som ligger i Österrike producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner.

Njut av en blandning röda och vita viner. Detta paket innehåller totalt sex flaskor.

Kort om vinerna:


Blaufränkisch Bio 2014
Ett fylligt torrt vin med smak av mörka bär och kryddor och en relativt lång eftersmak.

Weisburgunder Bio 2015
Vinet är torrt och fruktigt med smak av persika och valnöt med en fint integrerad syra.

St. Laurent BIO 2015
Ett elegant rött vin som är sponta jäst utan några tillsatser.

Artikelnr: gsellbl1 Kategorier: , , ,
000

UPPTÄCK: BURGENLAND

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner.

Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese. De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

Mer information

Druva

, ,

Land

Passar till

, , , ,

Producent

Vintyp

, ,