Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Frakt från 69 kr | Hemleverans även på kvällen
Negroamaro IGT Salento 2015

Negroamaro IGT Salento 2015

750kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 750kr/ låda, 125kr/ flaska
Apuliens främsta druva ger superbt resultat i den soldränkta regionen.

Rubinröd färg med dragning åt lila. Stor doft med inslag av körsbär, plommon, mineral och timjan. Ett fylligt och smakrikt vin med välbalanserad fruktsyra och tanniner.

Servera till rätter av nöt eller lamm, en pasta eller mogna ostar med mycket sälta.

KARAKTÄR
70
60
70
FyllighetSträvhetFruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Lamm

Ost

Slut i lager

Artikelnr: can02-15 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Skörd i mitten på september följs av 6-7 dagars maceration. Fermentation sker vid 24 grader. Vinet både jäses och lagras på ståltank

Jordmån: Sandig lera

Lagring: Öppnas 2016-2018.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

1,9 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

PRODUCENT:
Cantele

Under efterkrigstiden tömdes nästan södra Italien på folk, alla sökte sig norr ut i jakten på arbete. Gianni Cantele och hans fru, Teresa Manara, däremot förälskade sig i området kring Lecce om gjorde precis tvärt om. De tog sitt pick och pack och flyttade hela familjen till området. Till en början tillverkades bulkvin som såldes till norra Italien, först 1979 producerades det första vinet under familjens namn. Idag äger familjen 50 hektar i området Salento i södra Apulien. 2004 gjorde gården en satsning för minimera inverkan från herbicider och pesticider i vingården, detta var både ur en miljösynpunkt och för att öka kvaliteten på vinerna. Idag används med andra ord bara naturliga bekämpningsmedel, inga kemikalier.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Apulien

Apulien är efter Veneto Italiens mest produktiva vinregion. I området, som ligger på landets stövelklack, produceras både röda och vita viner. Rött främst på druvorna Negroamaro och Primitivo, den förstnämnda ger något strävare viner medan Primitivo som är samma druva som Zinfandel står för mjuk och fyllig frukt.
De vita vinerna från området är fruktdrivna och torra och görs främst på Char- donnay och/eller Malvasia. Apulien är utöver sin vinproduktion känd för olivolja, regionens bördiga jordbruksmark lämpar sig utmärkt för denna odling. Med havet ständigt närvarande kretsar mycket kring fisket. Det är inte heller helt oväntat att mycket fisk och skaldjur återfinns på tallriken. I södra Apulien, i närheten av staden Lecce, ligger området Salento, det är här familjen Cantele huserar!