Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Frakt från 69 kr | Hemleverans även på kvällen
Petit Verdot 2012

Petit Verdot 2012

1614kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 1614kr/ låda, 269kr/ flaska
Petit Verdot – Fransk druva i italiensk tappning

Röd färg. Stor fruktig doft av mörka bär, viol, vanilj och eleganta ekfatstoner. Ett kraftfullt, generöst vin med bra struktur och fyllighet. Ett välbalanserat vin med mjuka tanniner

Servera till rätter av vilt, nöt eller lamm. Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Manuell skörd i små korgar. Avstjälkning och därefter jäsning med maceration i små ståltankar utan tillsättning av jäst. Den malolaktiska jäsningen skedde på 225-liters barriques, dels på nya och gamla fat. Vinet lagrades sedan på 225-liters barriques i sexton månader och ytterligare tio månader på butelj för stabilisering.

Jordmån: Skifferhaltig Galestro

Lagring: Öppnas 2016-2025.

KARAKTÄR

50
70
80
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Lamm


I lager

Artikelnr: ter11-12 Kategorier: , , , Tagg:
000

UPPTÄCK TERRENO

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

PRODUCENT: Terreno

I hjärtat av Toscana ligger vingården Terreno, ett stenkast från byn Greve in Chianti, mitt i Chianti Classico-distriktet. Terreno producerar både rött och vitt vin, baserade på druvsorterna Sangiovese, Canaiolo Nero, Merlot, Cabernet Sauvignon, Trebbiano och Malvasia. Vissa viner är traditionella, som Chianti Classico, andra mer experimentella, som den limiterade produktionen av Pinot Nero. Totala årsproduktionen ligger kring 120 000 flaskor. Terrenos ägor på 150 hektar är representativt för Toscanas växtliv bestående av vinfält, olivlundar och skogar av ek och kastanj. Arkeologiska utgrävningar på gården visar att här odlades vin och oliver redan 46 e.Kr.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Chianti Classico, Toscana

Området Chianti Classico ligger i hjärtat av Toscana, ca 25 kilometer söder om Florens. Vinerna som produceras här är främst gjorda på druvan Sangiovese, ofta uppblandat med en mindre del Canaiolo eller Colorino. Chianti Classico är ett av Italiens DOCG-områden, detta innebär strikta regler för hur vinet ska tillverkas. Vad som går att förvänta sig är ett vin av högsta kvalitet och med riktig områdestypicitet.

Mer information

Alkoholhalt

14%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

2,1 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl