Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Frakt från 69 kr | Hemleverans även på kvällen
Pinot Gris Tradition AOC 2014

Pinot Gris Tradition AOC 2014

1110kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 1110kr/ låda, 185kr/flaska
Alsace områdestypiska mat, choucroute, anklår och gåslever kräva Pinot Gris.

Halmgul färg. Kryddig doft med inslag av honung, rosor och mogna äpplen. Torrt, fylligt vin med välbalanserad syra och druvsötma i avslutet.

Passar bra till regionens mat, choucroute, gåsleverpaté och anka. Ett bra alternativ till kryddstark mat och ostar med mycket sälta.

KARAKTÄR

80
80
80
 Fyllighet Sötma Fruktsyra


PASSAR TILL

Kryddstarkt

ost

Ost

Fågel

Aperitif

I lager

Artikelnr: fb03-14 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Pressning följs av lång fermentation vid låg temperatur på ståltank. Vinet lagras 6 månader på ståltank före buteljering.

Jordmån:Granit med ett vittrat övre lager av grov sand och glimmer.

Lagring: Öppnas 2014-2018.

Mer information

Alkoholhalt

14%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

14,4 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

UPPTÄCK ALSACE

PRODUCENT:
Francois Baur

På den östra sidan av bergskedjan Vogeserna infinner sig ett idealiskt klimat för vinodling. Här har odlats vin sedan romersk tid. Ett par kilometer väster om medeltidsstaden Colmar ligger Turckheim där Vignobles Francois Baur har sitt säte. Pierre Baur med hustru Veronique och sonen Thomas är åttonde generationen i rakt nedstigande led, som driver gården. Vignoble Francois Baur grundades redan år 1743 och av vingårdens 12 hektar är 6 hektar Grand Cru. Samtliga viner är biodynamiskt odlade och klassade. Fermentationen sker vid låg temperatur i rostfria tankar där det sedan mognar 5-6 månader ”sur lie”. Sin slutliga mognad får vinerna i 200 år gamla ekfat.

LAND / OMRÅDE:
France / Alsace

Området Alsace sträcker sig mellan städerna Strasbourg och Mulhouse i nordöstra Frankrike. I området produceras främst vita viner men också en marginell framställning av röda sker, då på druvan Pinot Noir. I Alsace tillverkas nästan bara endruveviner på någon av de 10 tillåtna druvorna. Ytterligare en druvsort får användas vid framställning av Crémant, denna druva är den annars områdesotypiska Chardonnay.