Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Syná 2014

990kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 990kr/ låda,165kr/ flaska
Kryddigt vin på en blandning av Nero d´Avola och Syrah.

Friskt vin med doft och smak av bland annat gräs och färska örter. Mjuka taniner och syra. Servera till pasta, risotto, grillad fisk eller lättare rätter av kött.

KARAKTÄR

60
50
60
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Gris

Buffé

Fågel

Endast 2 kvar i lager

Artikelnr: fav02-14 Kategorier: , , , ,
000

Serveringstemperatur: 16-18° Vinifiering: Druvorna pressas om genomgår en fyra dagar lång maceration följt av alkoholjäsning samt malolaktisk jäsning på ståltank. Vinet lagras därefter på ståltank under 10 månader före buteljering. Jordmån: Kalkrik märgel Lagring: Öppnas 2017-2020.

Jordmån: Kalkrik märgel

Lagring: Öppnas 2017-2020

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

1 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

UPPTÄCK COLLEVERDE

PRODUCENT: Colleverde

Vingården Tenuta La Favola ligger längst ner på sydöstra delen av Sicilien utanför staden Pachino och har funnits i familjen ägo i mer än 200 år. I början på 1800-talet köpte farfar Giuseppe köpte gården med tillhörande olivträd och vinodlingar. Under lång tid användes gården som familjens sommarbostad och ärvdes från generation till generation. På 1990-talet köpte Corrada tillbaks lite av marken som från början hade tillhört vingården och förnyande metoderna för att framställa vin. Sedan 1997 är alla viner från Tenuta La Favola ekologiska..

This is a text block. Click the edit button to change this text.

LAND / OMRÅDE: Italien / Colline Lucchesi, Toscana

Sicilien är Medelhavets största ö och ett av Italiens största vinproduktionsområden. Tidigare har man mest producerat enklare vin, bland annat för vinägerproduktion, i stora volymer. På senare tid har man likt många andra regioner satsat mer på kvalitetsviner. Mest berömda är vinerna från områden runt vulkanen Etna och det söta dessertvinet Marsala. I Italien är det nästan alltid lokala druvor som dominerar i de olika regionerna. Det finns ett tusental olika druvsorter i Italien och de flesta förkommer bara lokalt. På Sicilien odlar man mest de lokal röda druvorna Nero d´Avola och Frappato, men även internationella druvsorter som Syrah, Merlot och Cabernet Sauvignon förkommer..