Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Zweigelt Neusiedlersee Reserve DAC 2013

Zweigelt Neusiedlersee Reserve DAC 2013

1014kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 990/ låda, 169kr/ flaska
En smakrik och lagrings tålig Österrikare!

Mörk rubinröd färg med rosa undertoner. Mörka, mogna körsbär hittar du både i doft och smak. Balanserad syra med mjuka tanniner. Ett mycket lagringståligt vin!

Passar bra till pasta, lamm och grillat nötkött.

KARAKTÄR
80
70
70
FyllighetSträvhetFruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Lamm

I lager

Artikelnr: art05-13 Kategorier: , , , ,
000

Serveringstemperatur: 15-17°

Vinifiering: Pressning följt av jäsning i traditionella öppna kärl där man kontinuerligt trycker ner det övre lagret manuellt. Vinet mognar sedan på nya franska fat, barriques, i 14 månader.

Jordmån: Para- och tschernosemic jordlager

Lagring: 2015-2025.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

,

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

2,1 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.