Xwine.se - Köpa och beställa vin på nätet direkt från vingården

Nästa lev. 29/6-5/7, Orderstopp: 25/6
Frakt: fr. 69 kr
Kundtjänst: 031-713 30 31
Skapa konto /logga in

Alsace, Frankrike:
Francois Baur

Varje år produceras ca 80.000 flaskor vin av hög kvalitet på Vignobles Francois Baur i Alsace. Av vingårdens 12 hektar är 6 hektar Grand Cru. Samtliga viner är biodynamiskt odlade och klassade. Fermentationen sker vid låg temperatur i rostfria tankar i 5-6 månader ”sur lie”. Sin slutliga mognad får vinerna i 200 år gamla ekfat.

Se hela sortimentet från Francois Baur här >>

Apulien, Italien:
Cantele

Familjen Cantele som odlar bland annat Primotivo och Negroamaro

Vinmakandet har gått i arv i familjen Cantele och idag drivs gården i tredje generationen. Här produceras röda viner på Negroamaro och Primitivo - Zinfandels italienska namne.

Se hela sortimentet från Cantele här >>

Burgenland, Österrike:
ArtisanNamnet Artisan kommer från Italienskan och syftar till det latinska ordet ”artire” som betyder ”att instruera konsten”. Vingården Artisan styrs av Franz Schneider som har en gedigen kunskap från studier inom bland annat Oenologi, läran om vin, och Quality Viticulture. Han har även erfarenhet från att ha jobbat med vin i Italien, Tyskland, Sydafrika samt flertalet andra gårdar i Österrike. Artisan jobbar efter traditionella och hantverksmässiga sätt i vingården som resulterar i viner med stor smak från sin omgivning, som man på franska kallar ”terroir”. Den 5 hektar stora vingården ligger i den lilla byn Halbturn bara 2 km från den Ungerska gränsen och gör både rött, vitt och rosé.


Se hela sortimentet från Artisan här>>

Burgenland, Österrike:
Gsellmann

Vingården Gsellmann är på 20 hektar, belägen i regionen Burgenland i Österrike. Här har kunskapen och kärleken för vin gått i arv i flera generationer, familjen Gsellmann har gjort vin sedan 1800-talet! Idag driver Hans och Andreas Gsellmann vingården, och med hjälp av nio andra vinmakare från gruppen Pannobile tar de fram viner av högsta kvalitet som haft stor framgång i sitt hemland Österrike. Vingården har sedan 2007 jobbat helt efter biodynamiska förhållanden där man hyser stor respekt för naturen i alla delar av vinets tillverkning.

Se hela sortimentet från Gsellmann här>>

Burgenland, Österrike:
KoppitschEfter flera år som vinmakare i vingruppen Pannobile bestämde sig Alexander Koppitsch att 2011 ta över sina föräldrars vingård på 5,5 hektar. Alexander ville bort från det konventionella sättet att göra vin på och istället satsa på vintillverkning grundat på naturliga och biodynamiska principer med fokus på hållbarhet. Vingården jobbar även efter regeln ”ingen manipulation” under själva vinifieringen, vilket menas att allt som sker i vinkällaren sker naturligt utan några tillsatser. Denna typ av vintillverkning genererar så kallade naturviner.

Se hela sortimentet från Koppitsch här>>

Champagne, Frankrike:
Éric Legrand

Champagne Legrand


I södra delarna av Champagne, området Aube, finner vi producenten Éric Legrand. Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Dessa Champagner finns inte på Systembolaget och går bara att beställa i Sverige genom xwine.se. 

Se hela sortimentet från Éric Legrand här >>

Châteauneuf-du-Pape, Frankrike:
Domaine Pontifical

Domaine Pontifical drivs av Francois Laget-Royer

Vingården Domaine Pontifical drivs idag av Francois Laget-Royer men redan på 1920-talet sattes de första stockarna av hans morfar Albert. Gården är liten, som de flesta andra i Châteauneuf-du-Pape, och omfattar endast 18 hektar varav 17 används till odling av blå druvor. Francois driver idag gården med sin fru och deras dotter Pauline, fjärde generationen på Domaine Pontifical.

Se hela sortimentet från Domaine Pontifical här >>

Kremstal, Österrike:
StagårdVingården Stagård har en lång historia, familjen Stagård har förvaltat gården sedan 1786. År 2006 tog Urban T. Stagård över gården från sin far, som faktiskt namngett gården efter sitt svenska namn. Gården är helt oekologiskt sedan 2006 och drivs av Urban och hans fru Dominique.

Se hela sortimentet från Stagård här>>

Languedoc, Frankrike:
Domaine de Brescou

Brescou Languedoc Vingård


Tre mil från havet och en mil från bergen ligger Brescou med idag ca 50 hektar mark varav ca 35 hektar är vinodling. Där, på den kalkrika och grusiga jorden ofta med en torr nordlig vind produceras högkvalitativa viner av Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Grenache, Carignan, Chardonnay och Viognierdruvor.

Se hela sortimentet från Domaine de Brescou här>>

Piemonte, Italien:
Fratelli Revello

Alberto Vogadori Winemakers dinner


Gården är belägen på de underbara sluttningarna runt kulturstaden La Morra och drivs av de två bröderna Carlo och Lorenzo Revello. Gården producerar Dolcetta d’Alba, Barbera d’Alba, Langhe Nebbiolo och flertalet Baroloviner. Många av vinerna har rönt internationell uppmärksamhet och blivit prisbelönta.

Se hela sortimentet från Fratelli Revello här>>

Provence, Frankrike:
Château Angueiroun

Angueiroun

Château Angueiroun är en familjeägd vingård strax norr om Le Lavandou, Provence. För 10 år sedan flyttade Eric Dumon med sig såväl familj som vinkunskap hit från Bandol. Vinodlingarna omfattar ca 36 av gårdens hektar, här produceras rött, vitt och rosé men fokus ligger på det sistnämnda.

Se hela sortimentet från Château Angueiroun här >>

Provence, Frankrike:
Clos Cibonne

Clos Cibonne Vingård


Tibouren, druvan med rötter i Mesopotamien, druvan Julius Caesar hyllade, druvan som idag utgör grunden is Clos Cibonnes enastående roséviner.

Se hela sortimentet från Clos Cibonne här>>

Provence, Frankrike:
Château Saint-Pierre

Saint Pierre Vingård Frankrike


Strax utanför den medeltida byn Les Arcs finner ni den familjedrivna vingården Château Saint-Pierre. 55 hektar vingård mellan floden Argens och Massif des Maures.

Se hela sortimentet från Château Saint-Pierre här>>

Rhônedalen, Frankrike:
Domaine Palon

vy över palon


Domaine Palon med bas i Gigondas, ett av södra Rhônedalens främsta distrikt, är en vingård i tredje generationen. Området är rödvinsdominerat och Sébastien Palon producerar idag viner av toppkvalitet.
Se hela sortimentet från Domaine Palon här>>

Rioja, Spanien:
Gómez Cruzado

Vin från Rioja


Gómez Cruzado grundat redan 1886. En nytänkande traditionalist med Bodega i Riojas vinhuvudstad Haro och odlingar i Rioja Alta och Rioja Alavesa. 

 
Se hela sortimentet från Gómez Cruzado här>>

Toscana, Italien:
Colleverde

Alberto Vogadori Winemakers dinner

Den italienska vingården Colleverde härstammar från 1600-talet och ligger i närheten av staden Lucca i norra Toscana. Vingården drivs sedan 1989 av paret, Francesca Pardini och Piero Tartagni och tillhör appellationen 'Colline Lucchesi' (hills of Lucca). Det är en modern vingård med stort fokus på ekologisk odling.

Se hela sortimentet från Colleverde här>>

Toscana, Italien:
Terreno

Terreno Toscana Vingård


Terrenos främsta ambition är att producera ett äkta Chianti Classico i samklang med alla de intryck Toscana erbjuder i form av mat, kultur och skönhet. Den Svenska familjen Ruhne driver sedan 25 år tillbaka vingården söder om Florens. Under ett kvarts sekel har de rustat upp vingården och producerar idag ekologiska, prisbelönta viner och olivolja av högsta kvalitet.

Se hela sortimentet från Terreno här>>

Valpolicella, Italien:
Fratelli Vogadori

Alberto Vogadori Valpolicella Vineyard


De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer. De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone och Ripasso även Valpolicella Classico och dessertvinet Recioto.

Se hela sortimentet från Fratelli Vogadori här>>

Sök vin på xwine.se

Letar du efter något speciellt? Använd vår sökfunktion där du enkelt kan hitta ett vin som passar till rätt måltid och tillfälle:

Prenumerera på våra vintips

Beställ hem vin

Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt till din dörr eller för avhämtning och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig inom ett par veckor.

Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vingårdarna är generellt mindre och har för små kvantiteter för att finnas på Systembolaget. Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.

Fraktkostnad: Hemleverans: 99kr, Utlämning: 69 kr,

Xwine.se - Kundservice 031-713 30 31 - info@xwine.se

Köpvillkor - Frågor och svar gällande vinköp på nätet - Vinimport större volymer - Bo på vingård, vinresor - Recept

Rött vin - Vitt vin - Rosé vin - Bubbel - Desservin - Ekologiskt vin - Vin Italien