Xwine.se - Köpa och beställa vin på nätet direkt från vingården

Nästa lev. 1/6-7/6, Orderstopp: 29/5
Frakt: fr. 69 kr
Kundtjänst: 031-713 30 31
Skapa konto /logga in

Champagne Légrand - gammal tradition förfinad av nyfikenhet!

Champagne Hatt et Söner

I södra delarna av Champagne, området Aube, finner vi producenten Éric Legrand. Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Dessa Champagner finns inte på Systembolaget och går bara att beställa i Sverige genom xwine.se. 

Läs mer om området och vingården längst ner på sidan.

Champagne Brut Millésimé 2009 399:-/flaska (3 flaskor)
Blanc de Noir -100 % Pinot Noir, en fyllig årgångschampagne från 2009
1 197:-
Champagne Brut Prestige 319:-/flaska (3 flaskor)
Blanc de Blancs - klassisk, torr och brödig med ton av mogen frukt
Champagne Cuvée Reserve 259:-/flaska (3 flaskor)
Övervägande Pinot Noir ger en fyllig och smakrik champagne med torrt avslut.
Champagne Éric Legrand Blandlåda 1 (3 flaskor)
Vingård Éric Legrand 1st Brut Réserve, 1st Brut Prestige, 1st Brut Millésimmé 2009
Vinprovningar med xwine.se
Vinprovning i Göteborg och Stockholm
Nästa leverans: 1-7 juni. Orderstopp: 29 maj.
Leverans sker i normala fall en gång i veckan. Brytdag för beställningar är i regel varje söndag.
Champagne Legrand

Välkommen till familjen Legrand i Celles-sur-Orce, Champagne.

I södra delarna av Champagne, området Aube, finner vi producenten Éric Legrand. Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak.

Champagne

Begreppet champagne får endast användas i ett litet, avgränsat område i norra Frankrike runt byarna Reims, Èpernay, Sézanne och Aube. Distriktet som har ett svalt klimat och en mycket kalkrik jord ger perfekta förhållanden för framställning av ett mousserande vin. De druvor som används vid framställning av champagne är en grön, Chardonnay, och två blåa, Pinot Noir och Pinot Meunier. Den största delen av all champagne som säljs är icke årgångsbetecknad. Detta innebär att alla champagnehus har en egen standardcuvée som är en blandning av producentens olika årgångar och vingårdslägen, denna cuvée är tänkt att visa samma karaktär år efter år. De år då skörden är av extra god kvalitet produceras champagne som är årgångsbetecknad -millésimé!  

 

Sök vin på xwine.se

Letar du efter något speciellt? Använd vår sökfunktion där du enkelt kan hitta ett vin som passar till rätt måltid och tillfälle:

Prenumerera på våra vintips

Beställ hem vin

Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt till din dörr eller för avhämtning och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig inom ett par veckor.

Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vingårdarna är generellt mindre och har för små kvantiteter för att finnas på Systembolaget. Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.

Fraktkostnad: Hemleverans: 99kr, Utlämning: 69 kr,

Xwine.se - Kundservice 031-713 30 31 - info@xwine.se

Köpvillkor - Frågor och svar gällande vinköp på nätet - Vinimport större volymer - Bo på vingård, vinresor - Recept

Rött vin - Vitt vin - Rosé vin - Bubbel - Desservin - Ekologiskt vin - Vin Italien