Xwine.se - Köpa och beställa vin på nätet direkt från vingården

Nästa lev. 1/6-7/6, Orderstopp: 29/5
Frakt: fr. 69 kr
Kundtjänst: 031-713 30 31
Skapa konto /logga in

Languedoc, Domaine de Brescou – med historiska rötter i 1300-talet och en uthållig vinproduktion med låga svavelhalter.


Vingården Domaine de Brescou

Tre mil från havet och en mil från bergen ligger Brescou med idag ca 50 hektar mark varav ca 35 hektar är vinodling. Där, på den kalkrika och grusiga jorden ofta med en torr nordlig vind produceras högkvalitativa viner av Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah, Grenache, Carignan, Chardonnay och Viognierdruvor.

Rena viner har låg svavelhalt = ingen huvudvärk.

2011 beslutade sig Brescou för att följa Terra Vitis-reglerna, vilka är inriktade på att värna om såväl natur som människa och att åstadkomma en hållbar vinproduktion.

Ju renare vinerna är desto mindre svavel måste tillsättas. Brescous viner innehåller små mängder svavel, långt mindre än vad som är tillåtet i EU. Tex innehåller Carisma 68mg/l (gränsvärdet ligger inom EU på 150mg/l samt på 120mg/l för ekologiska viner.)

Läs mer om området, boende och vingården längst ner på sidan.

Chateau de Brescou 2013 139:-/flaska Tillfälligt Slut!
En cuvée på några av Frankrikes främsta druvor, kryddigt och varmt!
Mosaique 2015 99:-/flaska Tillfälligt Slut!
En mosaik av Chardonnay och Viognier, en brokig blandning av det främsta Brescou har att erbjuda.
Prestige Rouge 2013 129:-/flaska
Brescous prestige-vin, en cuvée på Merlot och Cabernet. Fyllig, fruktig och varm.
Carisma 2013 98:-/flaska
Fyra av Frankrikes mest karismatiska druvor, nedtryckta i samma flaska. Ett fängslande vin!
Viognier 2015 99:-/flaska
Viognier - druvan som var på väg att dö ut. Skonad i norra Rhônedalen och återigen på väg ut i...
Fleur d'ete Rosé 2016 99:-/flaska
Blek färg skvallrar om en rosé av stramare karaktär, ingen hallonsaft här inte!
Chardonnay 2015 99:-/flaska Tillfälligt Slut
Languedocs soldränkta vinodlingar ger Chardonnay med karaktär.
Terra Sanguina 2015 99:-/flaska
Tre skilda druvsorter, alla odlade i Brescous rödaktiga, järnrika kalkjordar.
 


Brescou Languedoc Vingård


Välkomna till Domaine de Brescou

Domaine de Brescou’s historia går tillbaka till 1300-talet, då den adliga familjen de Crozals överhuvud var seigneur, i Alignan. Det är dokumenterat att familjen ”De Crozals-Brescou”, har odlat vin på Brescou sedan 1600-talet. Omkring år 1750 bestod Domaine de Brescou av 60 ha varav hälften var vinodling. Hundra år senare var Domaine de Brescou en av största gårdarna med 250 ha vinodling. Brescou’s storhetstid inföll under 1800-talets andra hälft då större delen av fransk vinodling försvann pga. vinlusens härjningar medan Brescou inte blev så hårt drabbat. Brescou blev då en av huvudleverantörerna av nattvardsvin i hela Frankrike.

Brescou arbetar sedan en tid konsekvent med att ha så låga svavelhalter som möjligt i sina viner. Europanormen för andelen svavel är för rött vin 150 mg/l (vitt 200 mg/l). För att klassas som biologiska viner ligger nivån för rött vin på 120 mg/l (vitt 170 mg/l). Brescous genomsnitt ligger så lågt som 70 mg/l. Fortsättningsvis kommer svavelhalten att anges på etiketten för samtliga Brescous viner. Brescou är pionjär genom att vara den första gård som genomför detta.

Mer om vinerna

Gårdens samarbete med Lars Torstensson började för drygt tre år sedan. Lars Torstenson var tidigare VD på vingården Rabiega i Provence som då ägdes av Vin & Sprit Group's (Absolut Vodka) . Han har blivit utnämnd till "Winemaker of the Year" av Gourmet och "Le vigneron de l'Année" av Gault Millaut, han har tagit emot " The Golden Glass" och många andra fina utmärkelser. Samtidigt har han tillverkat medalj-vinnande viner och högt rankade premiumviner. Dessa viner har de senaste tio åren mottagit tillsammans 200 medaljer.

Små skördeuttag dvs. ca 35-50 hl/ha och en druvhantering som främjar kvalitén. Vinifieringen sker med en modern utrustning. Vi engagerar de bästa vinmakarna för att vidare utveckla vårt kunnande och naturligtvis vår slutprodukt. Vidareförädling i flaska, ståltank eller på ekfat. Vi använder 500 liters ekfat som ersätts efter fyra år.

Med vänliga vinhälsningar

Arne och RadaVisa större karta  

Filmer där Arne berättar om några av sina viner.

Boende

Hotell Maison Trigon i Roujan (svensktalande personal)

 

Förslag på andra aktiviter i området

- Ostronodlingarna i Bouzigue

- Sightseeing i Sète, Pezenas och Montpellier

- Golf

 

Resa dit (Bokas på egen hand)

- Flyg från Göteborg till Montpellier med AirFrance (via Paris). http://www.airfrance.se

- Flyg från Stockholm Skavsta till Beziers med Ryanair (direkt). http://www.ryanair.com

- Flyg från Köpenhamn till Montpellier med AirFrance (via Paris).http://www.airfrance.se

- Flyg Stockholm/Göteborg till Nice med SAS eller Norwegian. För transport från Nice till vingården krävs egen hyrbil.

 

Besök och bo på Domaine de Brescou  i Languedoc/Roussillon

Xwine.se hjälper till att förmedla boende på eller i nära anslutning till alla vingårdarna -  Resan dit och hem beställs på egen hand. Är ni ett företag som vill förlägga konferens eller någon annan aktivitet på någon av våra gårdar så går det också alldeles utmärkt.

Denna gård är exemplarisk för dig som vill uppleva vingårdsmiljön i södra Frankrike, och dessutom ha närheten till både Medelhavet och gröna sluttningar i Pyreneérna. Vingården är svenskägd och vid ett besök så kan vi garantera ett trevligt mottagande och mycket gott vin.

Domaine de Brescou är en Terra Vitis vingård. Det betyder enligt franska jordbruksdepartementet att vinproduktionen måste bedrivas på ett uthålligt sätt för natur och människa. Detta kan upplevas på gården och en viktig skillnad mot biologiska vingårdar är att Terra Vitis även reglerar arbetet i vinkällaren.

Några besökare har skrivit om sitt besök på Domaine de Brescou, Läs mer

 

 

Sök vin på xwine.se

Letar du efter något speciellt? Använd vår sökfunktion där du enkelt kan hitta ett vin som passar till rätt måltid och tillfälle:

Prenumerera på våra vintips

Beställ hem vin

Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt till din dörr eller för avhämtning och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig inom ett par veckor.

Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vingårdarna är generellt mindre och har för små kvantiteter för att finnas på Systembolaget. Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.

Fraktkostnad: Hemleverans: 99kr, Utlämning: 69 kr,

Xwine.se - Kundservice 031-713 30 31 - info@xwine.se

Köpvillkor - Frågor och svar gällande vinköp på nätet - Vinimport större volymer - Bo på vingård, vinresor - Recept

Rött vin - Vitt vin - Rosé vin - Bubbel - Desservin - Ekologiskt vin - Vin Italien