Xwine.se - Köpa och beställa vin på nätet direkt från vingården

Nästa lev. 1/6-7/6, Orderstopp: 29/5
Frakt: fr. 69 kr
Kundtjänst: 031-713 30 31
Skapa konto /logga in

Alsace, Francois Baur – biodynamiskt odlade viner

Bild startsida Alsace

Varje år produceras ca 80.000 flaskor vin av hög kvalitet på Vignobles Francois Baur i Alsace. Av vingårdens 12 hektar är 6 hektar Grand Cru. Samtliga viner är biodynamiskt odlade och klassade. Fermentationen sker vid låg temperatur i rostfria tankar i 5-6 månader ”sur lie”. Sin slutliga mognad får vinerna i 200 år gamla ekfat.

Läs mer om området Alsace, boende och vingården längst ner på sidan.

Alsace Blandlåda 2  (3 olika viner)
Vingård Francois Baur 2st Pinot Gris, 2st Riesling, 2st Pinot Blanc
Crémant d'Alsace Brut AOC 165:-/flaska (3 flaskor)
Välgjorda bubblor från AOC Cremant i Alsace, friskt, fräscht och fruktigt.
Pinot Blanc AOC 2015 149:-/flaska
Pinot Blanc kan ta sig olika uttryck. I detta fall druvig, fruktdriven och expressiv.
Pinot Gris Tradition AOC 2015 189:-/flaska
Alsace områdestypiska mat, choucroute, anklår och gåslever kräva Pinot Gris.
1 134:-
Riesling Turckheim AOC 2015 155:-/flaska
Hög syra, struktur, finess och komplexitet. Riesling trivs i Alsace!
Nästa leverans: 1-7 juni. Orderstopp: 29 maj.
Leverans sker i normala fall en gång i veckan. Brytdag för beställningar är i regel varje söndag.
Brytlinje

Välkomna till Francois Baur, Alsace

På den östra sidan av bergskedjan Vogeserna infinner sig ett idealiskt klimat för vinodling. Här har odlats vin sedan romersk tid. Ett par kilometer väster om medeltidsstaden Colmar ligger Turckheim där Vignobles Francois Baur har sitt säte. Pierre Baur med hustrun Veronique och sonen Thomas är åttonde generationen i rakt nedstigande led som driver gården. Vingården grundades redan år 1743. Cave och caveau ligger mitt i Turckheim och de 12 ha odlingarna ligger på kullarna och slätten utanför byn. Gården drivs sedan 2001 helt biodynamiskt. Av odlingarna utgörs ca. en tredjedel av Pinot Blanc, en tredjedel av Riesling, 25% av Pinot Gris och 10% av Chardonnay.

Många svenskar besöker redan gården och förutom Pinot Blanc, Pinot Gris och Riesling är gårdens mousserande Cremant D’Alsace mycket uppskattad och populär. Ett helt utmärkt alternativ till Champagne.

Som alla gårdar på xwine.se så erbjuds även här boende i en unik omgivning. I direkt anslutning till vingården ligger det trevliga och prisvärda hotellet Berceau du Vigneron med 16 rum. Hotellet ägs av familjen Baur, men driften är uthyrd. Kom gärna och besök vingården och träffa oss som lägger vår själ i att framställa vinerna.

Läs mer om vårt boende på vingården >>

 

Med vänliga hälsningar

Pierre och Veronique

www.vinsbaur.com/ 

Sök vin på xwine.se

Letar du efter något speciellt? Använd vår sökfunktion där du enkelt kan hitta ett vin som passar till rätt måltid och tillfälle:

Prenumerera på våra vintips

Beställ hem vin

Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt till din dörr eller för avhämtning och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig inom ett par veckor.

Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vingårdarna är generellt mindre och har för små kvantiteter för att finnas på Systembolaget. Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.

Fraktkostnad: Hemleverans: 99kr, Utlämning: 69 kr,

Xwine.se - Kundservice 031-713 30 31 - info@xwine.se

Köpvillkor - Frågor och svar gällande vinköp på nätet - Vinimport större volymer - Bo på vingård, vinresor - Recept

Rött vin - Vitt vin - Rosé vin - Bubbel - Desservin - Ekologiskt vin - Vin Italien