Xwine.se - Köpa och beställa vin på nätet direkt från vingården

Nästa lev. 1/6-7/6, Orderstopp: 29/5
Frakt: fr. 69 kr
Kundtjänst: 031-713 30 31
Skapa konto /logga in

Valpolicella, Fratelli Vogadori – har framställt Amarone, Ripasso, etc. i tre generationer 

Valpolicella Amarone Ripasso

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer. De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone och Ripasso även Valpolicella Classico och dessertvinet Recioto. Läs mer om vingården längst ner på sidan.

Vinerna från Fratelli Vogadori har ett snittbetyg på 4,5 av 5 möjliga på världens största vincommunity Vivino, läs mer>>

Vinerna nedan kan beställas direkt i vår webshop och levereras tryggt och säkert hem till dig eller till våra utlämningställen. Svensk alkoholskatt och moms är inkluderat i alla priser. Du betalar via faktura efter du fått din leverans. Xwine.se är en av Sveriges fem största vinbutiker på nätet och grundades redan 2007.

Blandlåda 2 Valpolicella (inkl. Amarone)
Vingård Fratelli Vogadori 2st Amarone, 2st Ripasso 2st Valpolicella Classico
1 199:-
Valpolicella Blandlåda 3 (inkl. Amarone & Recioto)
Vingård Fratelli Vogadori 2st Amarone, 2st Ripasso, 1st Recioto 1st Valpolicella
1 279:-
il Classico Grande - 12 Italienska viner, Amarone & Barolo
12 st prisvärda viner från Italiens bästa områden.
2 399:-
Piccolo Valpolicella
Vingård Fratelli Vogadori 3st Valpolicella Classico, 2st Ripasso Superiore, 1st Recioto
Italienlådan, Viner från 4 olika gårdar!
Prova-på-låda med favoritviner, inkl Ripasso, Barbera, Chianti Classico, Langhe mfl
Amarone della Valpolicella 2011 299:-/flaska
Valpolicellas signum. Amarone står för kraft, kryddighet och elegans.
1 794:-
Little Italy, Viner från 4 gårdar. Tillfälligt slut!
Prova-på-låda med favoritviner, inkl Chianti Classico, Primitivo, Valpolicella, m fl
Garganega dei Leoni 2015 119:-/flaska
Även vita viner produceras i Amarone-land, i detta fall ett mycket elegant sådant.
Ripasso Superiore  DOC 2014 179:-/flaska
Mjukt, eldigt, stor kropp och rejäl ryggrad. Ett gott sällskap är allt som krävs.
1 074:-
Rita 2014  279:-/flaska
En söt vit Amarone! Rita är gjord av torkade druvor, precis som en vanlig Amarone
1 674:-
Valpolicella Classico DOC 2014 125:-/flaska
Valpolicellas mest allsidiga vin, pasta, nöt, vilt, ost - ett vin som fixar allt.
il Classico - 12 Italienska viner, Valpolicella och Piemonte
12 st prisvärda viner från Italiens bästa områden.
1 799:-
Raffaello IGT 2014 269:-/flaska
Torkade druvor, precis som i en Amarone, skillnaden -kortare lagring och denna på körsbärsfat.
1 614:-
Amarone Forlago 2013 599:-/flaska
Amarone Forlago är en specialamarone som bara görs när förutsättningarna varit de allra bästa!
3 594:-
Recioto Classico DOC 2014 37,5cl 169:-/flaska
Fyllig som en Amarone men söt som en Sauternes. Kryddighet, strävhet och sötma.
1 014:-
Valpolicella Blandlåda Exklusiv
Vingård Fratelli Vogadori 2st Amarone, 2st Forlago, 1st Rafaello, 1st Rita
2 299:-2 399:-
 
 

Välkomna till Fratelli Vogadori, Valpolicella, Italien

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer. De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

Som alla gårdar på xwine.se så erbjuds även här boende i en unik omgivning. Det finns lägenheter av varierande storlek på vingården. Annars bor man nästgårds på Villa Gresi med 4 hotellrum. Kom gärna och besök vingården och träffa oss som lägger vår själ i att framställa vinerna.

Med vänliga hälsningar

Alberto, Gaetano och Emanuele

www.amaronevalpolicella.org

 

Mer om vinerna

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina)plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar. Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.

 

Ripasson är en enklare form av Amarone där de unga vinerna jäser en andra gång på skalen av de torkade druvorna, som använts för att producera Amarone och Recioto. Även här en smakupplevelse av dignitet!

Boende

Hotell Villa Gesi eller i lägenheter på vingården.

 

Förslag på andra aktiviter i området

- Gardasjön med omnejd

- Sightseeing i Verona med bl.a. Amfiteatern och Romeo & Julias balkong

- Sightseeing i Venedig och Bergamo

 

Resa dit (Bokas på egen hand)

- Flyg från Stockholm Skavsta till Bergamo med Ryanair (direkt). http://www.ryanair.com

- Flyg från Göteborg till Bergamo med Ryanair (direkt). http://www.ryanair.com

- Flyg Stockholm/Göteborg till Milano med SAS

Besök och bo på vingård i Valpolicella

Xwine.se hjälper till att förmedla boende på eller i nära anslutning till alla vingårdarna -  Resan dit och hem beställs på egen hand. Är ni ett företag som vill förlägga konferens eller någon annan aktivitet på någon av våra gårdar så går det också alldeles utmärkt. För mer information och bokning, maila info@xwine.se eller ring 031-713 30 31

 

Inom bara ett par mils omkrets finns massor av sevärdheter och mysiga italienska restauranger. Vad sägs om ett dopp i Gardasjön eller en världskänd Opera under bar himmel i Verona? I och runt Valpolicella finns något för alla och för alla er som har en förkärlek till Amarone så är ett besök här ett måste.

Läs vad några svenska besökare skriver här på Vin-på-nätet.

Vin-på-nätet

 

Vinbonden Alberto Vogadori berättar om sina viner.

Recioto


Valpolicella Classico


Ripasso


Amarone

Amarone della Valpolicella

Amarone della Valpolicella är ett av Italiens mest välkända och ansedda röda viner. Det kommer från Valpolicella (Veneto) norr om Verona och öster om Gardasjön.

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone, Ripasso och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina)plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar. Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka (får inte understiga 14%). Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.

 

Amarone – åldrande, lagring och dekantering

Innan en Amarone kan säljas måste den åldrats i minst två år på större eller mindre träfat av ek, men många vingårdar vill gärna lagra vinet i fem år enligt äldre bestämmelser. Efter detta kan Amarone lagras lite längre på flaska då smaken ändras från mer russin frukttyngd till en mer djup och aningen bitter smak med en sammetslen finish med smak av choklad, moreller portvin, och fat. Om man ska dricka Amarone ung eller gammal är förstås en smaksak eller efter humör. Unga viner går bra till hårdostar.

En Amarone från en bra årgång och vingård kan åldras upp till 20 år och ibland ännu längre. Men var försiktig med mindre årgångar (som 2002), dessa åldras inte väl och bör drickas när de är fortfarande unga som är mellan fem och sju år.

När ett vin kommer att lagras längre än fem år är det bäst att förvara det i en mörkt och med jämn temperatur, helst runt 13-15°, men rumstemperatur mellan 16 ° och 22 ° fungerar också kortare tid. Ju bättre betyg en årgång har ju längre kan du lagra det.

Amarone della Valpolicella årgångstabell – bra och mindre bra år

Förklaring

***** Utmärkt **** Mycket bra *** Bra ** Genomsnittlig * Dålig År

Betyg

2008 ***

2007****

2006*****

2005***

2004*****

2003****

2002**

2001****

2000*****

 

Dekantering

Alberto Vogadori Valpolicella Vineyard

Innan en flaska Amarone ska drickas är det bäst att det dekanteras i en karaff. En modern karaff är en glaskanna som är bredare i botten än i toppen. Den breda botten gör att en stor del av vinet är i direkt kontakt med luften/syret. Denna process tar fram smakerna bättre och bryter ner tanniner och gör vinet mindre strävt, mungodare och kanske trevligare att dricka. Hur du gör detta och hur lång tid innan man dricker det måste ske beroende på vinets ålder. För ett ungt vin, sju till tio år gammalt, kan du hälla i vinet snabbt så att det kommer i kontakt med så mycket luft som möjligt. Efter detta kan du vänta i ca 2 timmar innan du serverar vinet. För ett äldre vin, 20 år och mer, är det bättre att ställa flaskan upp en dag innan man serverar det för att druvrester som kan finnas ska hinna sjunka ner till botten. Sedan när du dekanterar vinet se till att använda en karaff med begränsat utrymme/volym (så mycket utrymme som vinet själv har eller något mer) och häll i vinet långsamt för att undvika alltför mycket kontakt med luft. Får äldre viner för mycket luft kan syret bryta ner smaken och göra vinet menlöst. Smaka sen på vinet efter en halvtimme efter dekanteringen och om smakerna då fortfarande inte kommit fram lämna det då en eller två timmar och hoppas på det bästa.

Se alltid till att servera Amaronevinet vid rätt temperatur (kyl ner den i 30 minuter i kylen när det behövs). För varmt eller för kallt vin kan verkligen förstöra smaken. Den bästa temperaturen för en Amarone är 18 ° – 20 °

 

Sök vin på xwine.se

Letar du efter något speciellt? Använd vår sökfunktion där du enkelt kan hitta ett vin som passar till rätt måltid och tillfälle:

Prenumerera på våra vintips

Beställ hem vin

Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt till din dörr eller för avhämtning och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig inom ett par veckor.

Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vingårdarna är generellt mindre och har för små kvantiteter för att finnas på Systembolaget. Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.

Fraktkostnad: Hemleverans: 99kr, Utlämning: 69 kr,

Xwine.se - Kundservice 031-713 30 31 - info@xwine.se

Köpvillkor - Frågor och svar gällande vinköp på nätet - Vinimport större volymer - Bo på vingård, vinresor - Recept

Rött vin - Vitt vin - Rosé vin - Bubbel - Desservin - Ekologiskt vin - Vin Italien