Xwine.se - Köpa och beställa vin på nätet direkt från vingården

Nästa lev. 23722-2/3, Orderstopp: 19/2
Frakt: fr. 69 kr
Kundtjänst: 031-713 30 31
Skapa konto /logga in

Vinprovning i Göteborg och Stockholm
-opretentiösa vinprovningar i avslappnad miljö!

Vinprovningarna leds av vår eminenta vinexpert Johan, som är utbildad sommelier med lång erfarenhet som provningsledare.

Anmälan för samtliga event görs till info@xwine, vänligen ange namn, telefonnummer, antal personer och datum för provningen. Betalning sker genom faktura som skickas ut i anslutning till provningen.

Det finns begränsat antal platser, så först till kvarn! 

Hjärtligt välkomna!Vinprovning i vår vinkällareVinprovningar våren 2017

Har du önskemål om någon speciell provning? Tveka inte att höra av dig till info@xwine.se 

Göteborg

Torsdag 2 februari, Röda viner från Italien

Varför smakar ett vin från Valpolicella annorlunda mot ett från Toscana, som i sin tur skiljer sig från ett producerat i Piemonte? Vad betyder val av druvsort för vinet? Vilket italienskt vin ska matchas med vilken mat? Detta och mycket annat benar vi ut under kvällens djupdykning i tre av Italiens främsta distrikt!Plats: Ingenjörsgatan 3
Tid: 18.00
Pris: 250 kr

Onsdagen den 29 mars & Torsdagen den 30 mars

Winemakers dinner

Xwine har glädjen att återigen hälsa Alberto Vogadori välkommen till Sverige. Fratelli Vogadori huserar i Negrar, en av Valpolicellas främsta byar där han producerar Amarone, Ripasso och Valpolicella Classico av högsta kvalitet. Kvällen bjuder på flertalet viner i kombination med en fyra-rätters från Bistro Italiano.

Tid: Klockan 18.00
Plats: Restaurang Bistro Italiano, Övre Husargatan 5, Göteborg
Pris: 790 kr

Torsdag 20 april  Vinproducent Franz Scneider

Vinprovning med vinproducenten Franz Scneider från Burgenland, Österrike.
Mer info kommer.

Plats: Ingenjörsgatan 3
 

 Anordna din egna vinprovning hemma - Skriv ut xwine.se vinprovningsprotokoll!

Anordna själv en vinprovning med xwine.se vinprovningsprotokoll. En enkel guide vad som är bra att tänka på finns också i dokumentet.
Ladda ner Vinprovningsprotkoll

 

Vinprovningspaket för vinprovning hemma

Vi på Xwine.se rekommenderar följande vinlådor/vinpaket om du vill göra en vinprovning hemma:

Blandlåda 3 från Fratelli Vogadori. Prova Amarone, Ripasso, Classico och Recioto, fyra fantastiska viner från samma vingård och region. Smaka och lukta skillnaderna mellan dessa klassiker

il classico Prova italiens stoltheter Amarone och Barolo mot de enklare syskonen Barbera och Dolcetto från Piemonte och Ripasso och Valpolicella Classico från Valpolicella.Sök vin på xwine.se

Letar du efter något speciellt? Använd vår sökfunktion där du enkelt kan hitta ett vin som passar till rätt måltid och tillfälle:

Prenumerera på våra vintips

Beställ hem vin

Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt till din dörr eller för avhämtning och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig inom ett par veckor.

Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vingårdarna är generellt mindre och har för små kvantiteter för att finnas på Systembolaget. Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.

Fraktkostnad: Hemleverans: 99kr, Utlämning: 69 kr,

Xwine.se - Kundservice 031-713 30 31 - info@xwine.se

Köpvillkor - Frågor och svar gällande vinköp på nätet - Vinimport större volymer - Bo på vingård, vinresor - Recept

Rött vin - Vitt vin - Rosé vin - Bubbel - Desservin - Ekologiskt vin - Vin Italien