Xwine.se - Köpa och beställa vin på nätet direkt från vingården

Nästa lev. 1/6-7/6, Orderstopp: 29/5
Frakt: fr. 69 kr
Kundtjänst: 031-713 30 31
Skapa konto /logga in

Bo på en vingård, vinresor till Frankrike och Italien. 

Våra viner kommer bara från gårdar där vi känner vinbönderna personligen. Den här relationen är vår garanti för att det du beställer är ett både gott och högkvalitativt vin tillverkat med stor kärlek. De flesta gårdarna erbjuder mat och husrum och en möjlighet för dig att uppleva de fantastiska omgivningarna och lära känna våra vinbönder. Det är något vi verkligen kan rekommendera. Vi tror nämligen att en vistelse på gården och ett personligt möte med vinbonden, är det bästa sättet för en sann vinälskare att avnjuta sitt livselixir!

Kontakta alltid oss på xwine.se innan, om du är intresserad av att bo på vingården. Vi ordnar ett bättre pris än om du kontaktar gården själv.

Bilsemester i Frankrike eller Italien?

Vill du besöka flera av våra vingårdar och reser med bil rekommenderar vi Norditalienska turen eller Sydfranska turen 

Läs mer >>

 

Boende på vingårdar

Klicka på länkarna nedan för respektive vingård.

Mer information om boendet finns under vinerna längst ner på sidan.

xwine.se förmedlar endast boendet på vingården och inte själva resan dit.
Enklast hittar ni biljetter via momondo

Frankrike

Italien

Alsace, Francois Baur

Toscana, Colleverde

Väster om medeltidsstaden Colmar ligger Turckheim där Vignobles Francois Baur har sitt säte. Pierre Baur med sin hustru Veronique och sonen Thomas är åttonde generationen i rakt nedstigande led, som driver gården.

Gården drivs sedan 2001 helt biodynamiskt. Av odlingarna utgörs ca. en tredjedel av Pinot Blanc, en tredjedel av Riesling, 25% av Pinot Gris och 10% av Chardonnay.

Många svenskar besöker redan gården och förutom Pinot Blanc, Pinot Gris och Riesling är gårdens mousserande Cremant D’Alsace mycket uppskattad och populär. Ett helt utmärkt alternativ till Champagne.

Boende

Bo på det prisvärda hotellet Berceau du Vigneron med 16 rum. Hotellet ägs av familjen Baur, men driften är uthyrd.

Familjen Bauer hyr även ut ett hus på 90 m2. Huset har fyra rum varav två är sovrum. Stor terass med vacker utsikt över den grand cru märkta vingården.

Möjligheten att få en privat provsmakning i vinkällaren är god.

Se fler bilder på deras hemsida

Colleverde ligger i Toscana, ca 40 minuters bilfärd från Pisa. Vingården ligger i en sluttning med en magnifik utsikt över det toscanska landskapet och den gamla staden Lucca. Det finns mycket att se och besöka i området. Havet och fina stränder ligger endast 45 minuter från gården. På Colleverde ordnas förutom vinprovningar och rundturer även matlagningskurser där man bl.a. får lära sig göra egen pasta.

Colleverde är en biodynamisk vingård och det genomsyrar hela vingården och alla som arbetar där. Besöker man gården kan man fortfarande få uppleva gammal hederlig trampning av vindruvorna.


Boende på vingården i lägenheter

Bigottino, 4 bädd, 85m

Leonella, 4 bädd, 85m2

Bigotto, 6 bädd, 98m2

Castello, 6 bädd, 102m2

Villa Nardienello, 12 bädd, 320m2
 

Châteauneuf-du-Pape, Domaine Pontifical

Valpolicella, Fratelli Vogadori

Châteauneuf-du-Pape

Gården är liten, som de flesta andra i Châteauneuf-du-Pape, och omfattar endast 18 hektar varav 17 används till odling av blå druvor. Francois driver idag gården med sin fru och deras dotter Pauline, fjärde generationen på Domaine Pontifical.

Kontakta oss för information om boendet.

  

Inom bara ett par mils omkrets finns massor av sevärdheter och mysiga italienska restauranger. Vad sägs om ett dopp i Gardasjön eller en världskänd Opera under bar himmel i Verona? I och runt Valpolicella finns något för alla och för alla er som har en förkärlek till Amarone så är ett besök här ett måste.

Boende

Det finns lägenheter av varierande storlek på vingården. Alla med luftkonditionering, stor balkong med vacker utsikt, eget badrum och wifi. 

Annars bor man nästgårds på Villa Gresi med 4 hotellrum.


Läs mer på deras hemsida
Provence, Clos Cibonne

Toscana, Terreno

Boende Clos Cibonne

Domaine Clos Cibonne är en liten, familjeägd vingård strax utanför Le Pradet i Provence.

Femton hektar av skiffer och kvarts är grunden för de 20-60 år gamla vinstockarna, de flesta
av sorten Tibouren. Huvudbyggnaden uppfördes
för nästan 250 år sedan medan vinproduktion endast pågått det senaste seklet, idag i regi av Brigitte och Claude Deforges. Familjen Deforges fokuserar på framställning av roséviner vilket står för 75 % av den totala produktionen. 

Boende

På Clos Cibonne finns möjlighet att hyra den
gamla huvudbyggnaden från sent 1700-tal.
Huset på 150m2 består av fem rum där totalt sju
personer kan bo i tre separata sovrum.
Byggnaden har utöver en stor härlig terass och trädgård även en pool. Huset hyrs veckovis. Kontakta oss för info gällande priser och tillgänglighet.

Läs mer på deras hemsida

Beläget 30 minuter söder om Florens. Här delar de gärna med sig av sin passion för vin, mat och kultur. Besök gården och hyr ett av deras semesterhus.

Frukostkorg och antipastikorg går att beställa upp till huset ifrån deras butik och restaurang.


Boende

Casa Bianca 6-8 bäddar

Casa Sisi 8 bäddar

Fienilen 4 bäddar

Alba 2-4 bäddar

Casettan 2 bäddar

Casa Carina 2 bäddar

Läs mer på deras hemsida

Provence, Château Saint-Pierre

Piemonte, Fratelli Revello

Château Saint-Pierre är en familjeägd vingård som drivs i fjärde generationen av familjen Victor. Vinodlingarna på 55 hektar ligger strax utanför den medeltida staden Les Arcs mitt emellan floden Argens och Massif des Maures.

Här kultiveras flertalet druvsorter men Grenache och Cinsault är de som främst används till roséproduktionen. Och rosé är precis vad Jean-Philippe Victor gör bäst, områdestypisk sådan, stram, örtig och laxrosa till färgen.

Läs mer på deras hemsida

Bo omgiven av vingårdar. En idealiskt plats för en lugn semester. Endast några kilometer bort ligger gårdar som Barolo, Monforte och Serralunga.

Boende

Nära La Morra finns även 2 lägenheter med en fantastisk utsikt över Langhe.

En lägenhet är för 2 personer och utrustad med kök, sovrum och badrum med dusch.

Den andra lägenheten tar upp till 4 personer och är utrustad med kök, vardagsrum med bäddsoffa, sovrum och badrum med dusch

Se fler bilder på deras hemsida 

Provence, Château Angueiroun

 

 

 

 

   

 

Familjeägd vingård strax norr om Le Lavandou, Provence. För 10 år sedan flyttade Eric Dumon med sig såväl familj som vinkunskap hit från Bandol. Vinodlingarna omfattar ca 36 av gårdens hektar, här produceras rött, vitt och rosé men fokus ligger på det sistnämnda.

Château Angueirouns viner serveras på många sydfranska krogar och har genom åren vunnit flertalet fina utmärkelser för sina eleganta Prestige-viner.

Boende

På Château Angueiroun finns möjlighet till boende i lantlig miljö. Huvudbyggnaden på 200 m2 rymmer upp till 8 personer fördelat på fyra sovrum. Utöver stort kök och två badrum finns även stora gemensamma ytor. Huset hyrs vecko- alternativt månadsvis.

Sök vin på xwine.se

Letar du efter något speciellt? Använd vår sökfunktion där du enkelt kan hitta ett vin som passar till rätt måltid och tillfälle:

Prenumerera på våra vintips

Beställ hem vin

Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt till din dörr eller för avhämtning och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig inom ett par veckor.

Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vingårdarna är generellt mindre och har för små kvantiteter för att finnas på Systembolaget. Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.

Fraktkostnad: Hemleverans: 99kr, Utlämning: 69 kr,

Xwine.se - Kundservice 031-713 30 31 - info@xwine.se

Köpvillkor - Frågor och svar gällande vinköp på nätet - Vinimport större volymer - Bo på vingård, vinresor - Recept

Rött vin - Vitt vin - Rosé vin - Bubbel - Desservin - Ekologiskt vin - Vin Italien