Xwine.se - Köpa och beställa vin på nätet direkt från vingården

Nästa lev. 1/6-7/6, Orderstopp: 29/5
Frakt: fr. 69 kr
Kundtjänst: 031-713 30 31
Skapa konto /logga in

Sortera viner på Druva 

Våra röda viner kommer från små, genuina gårdar som gjort sig kända för att trampa fram ett gott och högkvalitativt rött vin. Om du skulle förälska dig i något av våra röda viner, vilket är lätt hänt, föreslår vi att du lär känna din nya bekantskap där det skapades. På vingården kan du leva och bo tillsammans med vinbonden och njuta av ett gott rött vin i dess rätta miljö. Läs mer om vingårdarna som tillverkar rött vin under rubriken "vingårdar".

Riesling
Riesling är en av de fyra stora druvorna i Alsace och den har odlats där sedan 1400-talet. Riesling ger friska syrliga viner.
Barbera
Barbera har sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Barbera ger fruktiga viner med hög syra och inslag av körsbär och blåbär.
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon är en korsning mellan druvsoterna Cabernet Franc och Sauvignin Blanc. Den odlas i nästan alla vinproducerande länder. Druvan ger vinet smak av svart vinbärs blad, cederträ och nyvässad blyertspenna.
Canaiolo
Canaiolo Nero eller Canaiolo är en aromrik druva som har en bärig mjukhet. Denna blå druva har låg syra och samtidigt liten strävhet. Canaiolo anses vara en italiensk druva och förekommer förutom i Toscana, också i Marche och på Sardinien.
Carignan
En blå druva som i Spanien går under namnet cariñena och mazuela, samt carignano i Italien. Används främst för enklare viner från Languedoc-Rousillon och Rhône.
Chardonnay
Chardonnay är den mest välkända gröna druvan och den odlas nästan överallt i världen. Den kan ge alltifrån lätta friska viner med ton av äpplen till smöriga kraftfulla viner beroende på jordmån och vinifiering.
Ciliegiolo
Ciliegiolo är en italiensk rödvinsdruva som är förälder till den kända druvan sangiovese.Ciliegiolo är italienska för "små körsbär" och det säger också något om hur druvan smakar. Druvan är av söt karaktär.
Cinsault
En blå druva som främst förekommer i Libanon, Sydafrika och Languedoc-Roussillon. I Sydafrika går druvan även under namnet hermitage som korsats med pinot noir och resulterat i den landstypiska druvan pinotage.
Corvina
Corvina är den viktigaste druvan i Valpolicella där man framställer bland annat Ripasso och Amarone. I de flesta viner från Valpolicella blandas corvina med andra druvor, till exempel rondinella och molinara. Corvina kan ge alltifrån lätta fruktiga viner till fylliga mustiga viner beroende på vinifiering.
Corvinone
Corvinone är rustik och har en optimal produktionsförmåga. Sorten ger upphov till viner som har en rubinröd färg, med intensiv parfymer, fruktig, ibland kryddig, fyllig, och en hög andel tanniner.
Dolcetto
Dolcettos karaktär är generellt mycket fruktig med mörka röda bär t. ex körsbär, smultron ofta ackompanjerade med lakrits, mandel och med både ett sött och lite bittert inslag av eken.
Gewurtztraminer
Gewurztraminer har med största sannolikhet sitt ursprung i den italienska distriktet Alto Adige, men odlast idag främst i Alsace i Frankrike. Druvan ger aromatiska viner med inslag av litchi och rosor.
Greco
Greco är en italiensk druvsort som kan vara av grekiskt ursprung. Namnet avser både vit (Greco bianco) och svart (Greco nero).Vissa aromer förknippas vanligen med persikor och fräscha gröna blad.
Grechetto
Grön druva som hör hemma i Mellanitalien. Ger smakrika viner som kan ha ett tydligt inslag av nötter i smaken.
Grenache
Grenache är en blå lättodlad druva med fruktkaraktär. Grenache Noir som den också kallas, ingår ofta i blandningar med andra druvor med hög tanninhalt för att få en bättre balans och därmed bättre lagringstålighet.
Malvasia
Malvasia är en karaktärsfull stor druva. Den är mörkgrön, lättodlad och motståndskraftig mot sjukdomar. Malvasia har en koncentrerad smak och ger aromatiska och fylligt söta viner.
Merlot
Merlotdruvan har en mjukhet i framtoningen. Många vardagsviner innehåller just därför Merlot. Merlot har en rund fruktig smak med fruktaromer av bär, hallon och jordgubbar även om den tillfälligt kan vara något tanninsträv. Doft av björnbär, hallon och violer.
Molinara
Molinara har syrahaltiga egenskaper och kombineras därför ofta med druvor med mildare och aromatisk framtoning. Det är den populära Valpolicellablandningen ett exempel på. Molinara är ofta minoritetsdruva i många blandningar.Molinara tillför framförallt syrahalten i Ripassovinerna.
Mourvèdre
I Provence har den funnits i mer än 400 år och där blandas den oftast med andra sydfranska druvor som Grenache och Syrah. Vinerna är sträva och tanninrika. I doft och smak kan man hitta inslag av örter, ladugård, björnbär och blåbär. Efter ett par års lagring kan vinerna utveckla smaker av läder, ingefära och vilt.
Nebbiolo
Nebbiolo odlas nästan uteslutande i Piemonte i nordvästra Italien. Av Nebbiolodruvan gör man de världsberömda vinerna Barolo och Barbaresco. Nebbiolo ger sträva viner med karaktär av tjära, rosor och tobak. Viner av Nebbiolo lämpar sig ofta väl för lagring.
Oseleta
Oseleta är en mycket sällsynt druva i Valpolicella-området och ursprung till Veronese druvan. De tidigaste tillgängliga register av Oseleta går tillbaka till 1920 talet.
Petit Verdot
Petit Verdot är en vindruva av arten Vitis Vinifera. Den används som inblandningsdruva i mindre kvantiteter i bordeauxviner för att ge vinerna färg och doft. Violer är en vanlig beskrivning på doften.
Pinot Blanc
Pinot Blanc är en grön druva med stor fruktighet. Den kräver ordentlig mognad för att kunna utveckla sin speciella karaktär. Den är en kusin till den blå druvan Pinot Noir. Den är inte släkt med Chardonnay, men påminner mycket om den.
Pinot Gris
Druvan Pinot Gris är en klon från Pinot Noir. Rankan är djupväxande och behöver ett svalväxande klimat då syran i druvan avtar drastiskt om mognadsprocessen blir alltför värmegivande. Pinot Gris producerar både torra och söta viner.
Pinot Noir
Pinot Noir förknippar man främst med distriktet Bourgogne i Franrike men den odlas med stor framgång i andra delar av världen. Pinot Noir ger elganta och ganska lätta viner.
Rondinella
Rondinelladruvan är ursprungligen en italiensk blå druva och har en karaktärsfull doft och smak. Den är lättodlad och kräver inga speciella förutsättningar för att ge bra avkastning då den är tålig.
Sangiovese
Sangiveso är den stora druvan i Toscana och ingår bland annat i vinerna från Chianti och Chianti Classico. Sangiovesa har många olika namn, till exempel Brunello eller Prugnolo,men det är egentligen kloner på samma druva. Sangivese ger viner viner med hög syra och viss strävhet.
Syrah
Syrah kommer ifrån Rhônedalen men odlas även i andra delar av Frankrike, Italien och Spanien. I övriga världen kallas syrah för Shiraz och den odlas med stor framgång ibland annat Australien och USA. Syrah ger sträva och kraftfulla viner.
Tibouren
Tibouren, druvan med rötter i Mesopotamien och druvan som idag utgör grunden i Clos Cibonnes enastående roséviner.
Trebbiano
Trebbiano är den mest odlade druvan i Italien och i Frankrike. Det är en grön druva som kräver en speciell jordmån för att gå i full mognad. Trebbiano ger tunna viner, och därför behöver druvan ingå i blandningar för att få en tydlig karaktär. Den ger en doft och smak av honung och äpple. Dessutom fås en gräston då den är riktigt ung.
Viogner
Viognier är en nyckfull druva som kräver speciella förutsättningar för att ge smakfulla och temperamentsfulla viner. Druvan ger relativt fylliga och eldiga viner med en mild fruktsyra. Den har en aromatisk blommig doft med smaker som persika, aprikos och päron.
Negroamaro
Ett av skälen till att Negroamaroviner är så populära i Apulien är att druvorna är inhemska till vinregionen. De viner som görs av Negroamaro från Apulien är lättare än de flesta andra italienska röda vinerna. De har smaker som plommon, örter och rök och är sammetslena i texturen. De flesta anser vinerna vara mycket lättdruckna och njutbara.
 

Sök vin på xwine.se

Letar du efter något speciellt? Använd vår sökfunktion där du enkelt kan hitta ett vin som passar till rätt måltid och tillfälle:

Prenumerera på våra vintips

Beställ hem vin

Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt till din dörr eller för avhämtning och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig inom ett par veckor.

Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vingårdarna är generellt mindre och har för små kvantiteter för att finnas på Systembolaget. Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.

Fraktkostnad: Hemleverans: 99kr, Utlämning: 69 kr,

Xwine.se - Kundservice 031-713 30 31 - info@xwine.se

Köpvillkor - Frågor och svar gällande vinköp på nätet - Vinimport större volymer - Bo på vingård, vinresor - Recept

Rött vin - Vitt vin - Rosé vin - Bubbel - Desservin - Ekologiskt vin - Vin Italien