Xwine.se - Köpa och beställa vin på nätet direkt från vingården

Nästa lev. 1/6-7/6, Orderstopp: 29/5
Frakt: fr. 69 kr
Kundtjänst: 031-713 30 31
Skapa konto /logga in

Ekologiskt vin från små producenter i Europa

Ekologiskt, biodynamiskt eller helt enkelt hållbart?

I vinvärlden är det en riktig djungel när det kommer till beteckningar. Utöver de områdesspecifika regler som finns för hur och vad en vingård får lov att göra med sina odlingar har det under senare år blivit allt mer populärt att gå över till ekologisk och i vissa fall även biodynamisk odling och framställning. Vissa av våra producenter har valt att ansluta sig till någon form av ekologisk organisation medan andra utövar vad de kallar hållbar odling. Nedan visar vi alla våra extra hållbara vinproducenter och ett urval av deras viner.

Francois Baur, Alsace - Biodynamisk odling

Pierre Baur med hustrun Veronique och sonen Thomas är åttonde generationen i rakt nedstigande led som driver gården. Vingården grundades redan år 1743. Gården drivs sedan 2001 helt biodynamiskt.

Colleverde, Toscana - Biodynamisk odling

För ungefär åtta år sedan fick vi upp ögonen för biodynamisk odling. Den biodynamiska odlingen har sin grund i en välmående jord. För att uppnå en sådan bör inte artificiella former av näring tillsättas då detta innebär att jorden förlorar sin naturliga fertilitet. Vårt mål var – och är – att producera viner vars karaktär representerar vår terroir, viner som är kemikaliefria och som visar respekt gentemot Moder Jord.

Brania delle Ghiandaie IGT 2012 214:-/flaska
Stramt, varmt och dammigt, inslag av körsbär och rostat kaffe. Toscana på flaska!
1 284:-
 
 

Domaine de Brescou, Languedoc - Terra Vitis

2011 beslutade sig Brescou för att följa de franska Terra Vitis-reglerna, vilka är inriktade på att värna om såväl natur som människa och att åstadkomma en hållbar vinproduktion.

Ju renare vinerna är desto mindre svavel måste tillsättas. Brescous viner innehåller små mängder svavel, långt mindre än vad som är tillåtet i EU. Tex innehåller Carisma 68mg/l (gränsvärdet ligger inom EU på 150mg/l samt på 120mg/l för ekologiska viner.)

Mosaique 2015 99:-/flaska Tillfälligt Slut!
En mosaik av Chardonnay och Viognier, en brokig blandning av det främsta Brescou har att erbjuda.
Chateau de Brescou 2013 139:-/flaska Tillfälligt Slut!
En cuvée på några av Frankrikes främsta druvor, kryddigt och varmt!
Prestige Rouge 2013 129:-/flaska
Brescous prestige-vin, en cuvée på Merlot och Cabernet. Fyllig, fruktig och varm.

Terreno, Toscana - Ekologisk odling

Vår uppgift på Terreno är att åstadkomma ett riktigt Toscana-vin, framställt utan konstbevattning så att smaken bestäms av vad jorden lämnar och inte vad vi lämnar på jorden. Litet skördeuttag per planta, noggrann gallring, odling i samklang med naturen och undvikande av kemikalier kräver större arbetsinsats och ger mindre volymer.  

Bianco di Stella IGT 2015 110:-/flaska
En frisk fläkt i allt det röda. Ungt och fräscht på Toscanas jättar, Malvasia och Trebbiano.
 
 
Gsellmann, Burgenland - Naturviner

Här har kunskapen och kärleken för vin gått i arv i flera generationer, familjen Gsellmann har gjort vin sedan 1800-talet. Vingården har sedan 2007 jobbat helt efter biodynamiska förhållanden där man hyser stor respekt för naturen i alla delar av vinets tillverkning.
Weissburgunder 2015 125:-/flaska
Ett Ekologiskt vin på Österrikes motsvarighet till Pinot Blanc
 
 
Koppitsch - Naturviner

Vingården jobbar även efter regeln ”ingen manipulation” under själva vinifieringen, vilket menas att allt som sker i vinkällaren sker naturligt utan några tillsatser. Denna typ av vintillverkning genererar så kallade naturviner.
Zweigelt NeusiedlerSee DAC 2014 129:-/flaska
Ett mustigt rött naturvin på den Österrikiska druvan Zweigelt!
 
 
Grüner Veltliner Hantwerk 2014 155:-/flaska Årgång Slutsåld
En komplex och ljuvlig prisbelönt Grüner Veltiner från Stagård
Urban Riesling 2014 125:-/flaska ÅRGÅNG SLUT!
En Biologisk odlad Riesling som bjuder på elegans och fräschör!
Riesling Hantwerk 2014 175:-/flaska ÅRGÅNG SLUT!
En prisbelönt Riesling med elegans och finess!
1 050:-

Sök vin på xwine.se

Letar du efter något speciellt? Använd vår sökfunktion där du enkelt kan hitta ett vin som passar till rätt måltid och tillfälle:

Prenumerera på våra vintips

Beställ hem vin

Här kan du beställa vin direkt från några av Sydeuropas mest spännande vingårdar. Vi levererar direkt till din dörr eller för avhämtning och tar hand om allt det praktiska som transport, betalning av alkoholskatt och moms. Det enda du ska tänka på är vilket av våra många goda viner som ska stå på bordet hemma hos dig inom ett par veckor.

Våra vingårdar är utvalda med utgångspunkt från ett gott och högkvalitativt vin, men också för att de kan erbjuda möjlighet att besöka gården, bo där och uppleva omgivningar med intressanta miljöer. Vi tror på att en personlig kontakt med gård och vinbonde gör att njutningen av vinet blir större! Vingårdarna är generellt mindre och har för små kvantiteter för att finnas på Systembolaget. Vi har sålt vin på internet sedan 2007 - Helt lagligt.

Fraktkostnad: Hemleverans: 99kr, Utlämning: 69 kr,

Xwine.se - Kundservice 031-713 30 31 - info@xwine.se

Köpvillkor - Frågor och svar gällande vinköp på nätet - Vinimport större volymer - Bo på vingård, vinresor - Recept

Rött vin - Vitt vin - Rosé vin - Bubbel - Desservin - Ekologiskt vin - Vin Italien