Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen

Tips på tilltugg till champagne och prosecco

Tips på tilltugg till champagne och prosecco
2 november, 2017 Louise Johansson
champagne

Champagne och prosecco är givna sällskapsdrycker och tas ofta fram vid festligheter. Men mousserande viner passar också bra till lättare tilltugg och mat. Vigna Belvedere – ett nytt tillskott till våra vingårdar, beläget i nordöstra Italien, kända för sin prosecco. Eric Legrand är en annan av våra producenter i Champagne, Frankrike, även han inriktar sig på bubblande viner. Här nedan finns några tips på lättare tilltugg till mousserande viner som passar lika bra till vardags som till fest.

Crème Ninon – grön ärtsoppa med champagne

3 dl gröna ärtor (frysta)
1 hackad gul lök
1 msk mjöl
0,5 l hönsbuljong
3 dl grädde
Saft från en halv citron
Smör, salt, peppar, champagne

Hacka löken och fräs den i smör. Rör ner mjölet och tillsätt buljong, grädde och citronsaft. Låt sjuda i 10 min. smaka av med salt och peppar och rör ned ärtorna. Mixa soppan slät, värm på och servera med en skvätt champagne i tallriken.

Dryckesförslag:  Eric LegrandChampagne Brut Prestige

Halstrad anklever och päronkompott på rostad brioche

250 g färsk anklever
salt och peppar
vetemjöl
3 st päron
½ dl socker
½-1 tsk färsk riven ingefära
Smörstekt briochebröd

Skala päronen och skär i små tärningar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker
och ingefära + en liten skvätt vatten. Låt sjuka utan lock tills det är väl sammankokt,
päronen ska inte bli mos utan ha en liten kärna kvar. När päronkompotten är klar
låter du den kallna.
Skiva anklevern, krydda med salt och peppar. Vänd skivorna i vetemjöl och stek dem
i het panna med lite fett i. Lägg upp den halstrade anklevern på de rostade
brödskivorna, toppa med päronkompotten.

Dryckesförslag: Vigna Belvedere, Prosecco Brut