Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen

Apulien, Elda Cantine

Från regionen Apulien i södra Italien kommer Elda Cantine. Dess ägare har långa traditioner att producera förstklassiga produkter på ett hållbart sätt som sysselsätter flera generationer i familjen där alla är involverade. Förutom att viner framställs ekologiskt erbjuder gården också boende i en unik miljö och en gastronomisk resa i deras restaurang som besökarna aldrig glömmer.. 

.

Läs mer om området Apulien och vingården längst ner på sidan.

Välkomna till vingården Elda Cantine, Apulien, Italien

ELDA CANTINE föddes för ungefär tjugo år sedan bland de kuperade sluttningarna av Troja. En tusen år gammal stad nedsänkt i Daunibergen, i norra Apulien i provinsen Foggia. I det breda urvalet av viner som produceras är Nero di Troia dess överstycke forntida infödda vinstockar i århundraden odlas här för de säregna egenskaperna hos dess terroir. Tack vare teamet som leds av önologen Rosalia Ambrosino så har ELDA Cantine utmärkte sig för sin höga produktion av kvalitet och ett brett sortiment där vinerna blir ambassadörer för dofter och traditioner i Medelhavet.

Nero di Troia

Det är den tredje mest planterade blå druvsorten i Apulien efter Negramaro och Primitivo. Den växer huvudsakligen i närheten av Apuliens huvudstad Bari. Det råder en viss osäkerhet runt druvans ursprung. Det finns inte så mycket vetenskapligt att förlita sig på utan det mesta handlar om legender kring greker, staden Troja, men även den albanska staden Cruja som lokalt översätts till Troia.

Vinerna på Nero di Troia blir med rätt hantering kraftfulla med relativt hög strävhet och toner av viol, lakrits och kryddighet.

Elda Hotel

MARCELLO SALVATORI

Ett projekt tillägnat hans mor Elda, en berättelse som börjar med aktiviteten av Ingenjören. Marcello Salvatori inom området förnybar energi. En berättelse med en grön själ som bygger på principerna om eko-hållbarhet, bio-kompatibilitet och etik som idag fortsätter med öppnandet av den första Elda Hotel, nedsänkt i den tusenåriga grönska i Umbra Forest, hjärtat av Gargano National Park.

 

Läs mer om att bo på vingården

Med vänliga hälsningar
Rosalia Ambrosino & Elda teamet

www.eldacantine.com/