Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen

GUIDE: Att lagra vin

GUIDE: Att lagra vin
27 maj, 2015 Vinrådgivare

Röda viner med mycket garvsyra (tanniner) och hög fruktsyra mår ofta bra av ett par års lagring, detta för att vinet ska få tid att mogna och de olika smakkomponenterna ska hinna utvecklas. Exemplarisk lagringstemperatur ligger kring 8-12 grader, ju svalare det är, desto långsammare mognar vinet.

Oavsett om ni har vinerna liggandes i garderoben eller i en ordentlig vinkällare så går vinet alldeles utmärkt att lägga ett par år, det viktigaste är inte att temperaturen håller max 12 grader, utan att svängningarna inte är allt för stora. Vin är också förtjust i mörker, ljus påskyndar nämligen vinets mognad varför många viner tappas på färgad flaska.