Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen

Languedoc, Domaine de Cébène

All viner från Domaine de Cébène är ekologiska. Vinmakare Brigitte Chevalier producerar eleganta röda viner med personlig stil.

Läs mer om hennes framgångssaga längre ner på sidan.

Välkomna till Domaine de Cébène

Domaine de Cebene ligger i området Faugérs som är en del av Languedoc i södra Frankrike. Brigitte Chevalier kommer ifrån Bordeaux där hon jobbade inom vinnäringen som exportmanager. Hon har alltid önskat att producera sina egna viner och efter att hon bosatte sig i Faugérs började hon leta efter lämpliga vinfält. Hennes mål var att skapa viner av nordfransk stil i södra Frankrike. Därför var det viktigt att hitta vinfält som vetter mot norr och ligger lite högre än de flesta andra i Languedoc.

Vinodlingarna

Vinodlingarna på Domaine de Cebene består av 11 hektar på främst skifferjord och är ekologiskt certifierade. Alla druvor plockas för hand och transporteras i små korgar till det lilla vineriet som ligger insprängt i en kulle. På gården odlas klassiska sydfranska druvor som Syrah, Grenache, Cinsault, Carignan och Mourvedre där den sistnämnda är ganska ovanlig i Faugérs.

Utmärkelser

Brigitte har fått många fina utmärkelser för sina viner. Bland annat har hon blivit omnämnd som en av de tolv bästa vinodlarna från södra Frankrike av ansedda Decanter Magasize. Hon har även fått många poäng över 90 av Robert Parker för sina olika viner.

Läs mer om att bo på vingården

https://cebene.com/home.html