Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen

Vina Valoria Bodega

Vina Valoria Bodega

Läs mer om området Rioja och vingården längst ner på sidan.

Välkomna till vingården Bodegas Valoria

Bodegas Valoria är en av de äldsta och mest mytomspunna vingårdarna i Rioja DOC. Dess Ursprung är så lång som till 1860 när familjen Perez Foncsea grundade gården i Fuenmayor i La Rioja Alta

Mycket få vinproducenter som väljs från Rioja för kalla sina produkter   ”old vintages” före år 1980, år efter år får dessa toppbetyg av alla experter.

Ursprunget till namnet (Bodegas Valoria) kommer från en gammal tomt belägen i Staden Fuenmayor.

Bodegas Valoria fortsätter idag att representera den renaste traditionen i den klassiska Rioja med adekvata anläggningar för nya produktionsprocesser.

Vinodlingen har en kapacitet på en och en halv miljon liter i rostfria tankar med olika dimensioner. Den har också en park på etttusentrehundra amerikanska och franska ekfat. Dessutom investerade vingården i och byggde ett underjordiskt åldringsrum med kapacitet för mer än 1 000 ekfat.

De tre grundpelarna för tillväxt på Valoria över tid är 1: en attraktiv bild. 2: Klassisk och elegant. 3: Tillverkning av kvalitetsviner från de bästa druvorna i La Rioja Alta och ett intressant förhållande mellan pris och kvalitet.

Tempranillo druvan

Tempranillo är en blå druva som odlas i hela norra Spanien och framförallt i områdena Rioja och Ribera del Duero. Druvan i sig ger toner av mörka bär, körsbär och torkad frukt medan den sedvanliga lagringen på amerikansk ek bidrar med aromer av vanilj, fat och kryddor. Trenden går däremot mot en något mer försiktig fatlagring där fruktaromerna bevaras och den traditionella kryddigheten, i vissa fall t.o.m beskriven som doften av kräftspad, försöker undvikas. En modern Rioja står idag för fyllig frukt och rejäl men elegant tyngd.

Läs mer om att bo på vingården

www.bvaloria.com