Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen

Toscana, Terreno

Terrenos främsta ambition är att producera ett äkta Chianti Classico i samklang med alla de intryck Toscana erbjuder i form av mat, kultur och skönhet.

Den svenska familjen Ruhne driver sedan 25 år tillbaka vingården söder om Florens. Under ett kvarts sekel har de rustat upp vingården och producerar idag ekologiska, prisbelönta viner och olivolja av högsta kvalitet.

Läs mer om området Toscana, boende och vingården längst ner på sidan.

Välkomna till Terreno, Chianti Classico, Toscana, Italien

I hjärtat av Toscana ligger vingården Terreno, ett stenkast från byn Greve in Chianti, mitt i Chianti Classico-distriktet 25 km söder om Florens. Terreno producerar både rött och vitt vin, baserade på druvsorterna Sangiovese, Canaiolo Nero, Merlot, Cabernet Sauvignon,Trebbiano och Malvasia. Vissa viner är traditionella, som Chianti Classico, andra mer experimentella, som den limiterade produktionen av Pinot Nero. Totala årsproduktionen ligger kring 120 000 flaskor.

Terrenos ägor på 150 hektar är representativt för Toscanas växtliv bestående av vinfält, olivlundar och skogar av ek och kastanj. Arkeologiska utgrävningar på gården visar också att här odlades vin och oliver redan 46 e.Kr.

Terreno ligger 30 minuter söder om Florens. Här delar vi gärna med oss av vår passion för vin, mat och kultur. Det går att besöka oss genom att hyra ett av våra semesterhus, besöka vår vinbutik, titta in för drop-intur av vingård och vinkällare eller förboka lunch, alternativt middag.

Mer om vinerna

Terrenos viner bär den italienska kvalitetsgarantin DOCG och följer de strikta kraven för att få ingå i Chianti Classico och är anslutet till Chianti Classico-konsortiet.

Terreno ser som sin främsta uppgift att framställa ett vin synonymt med Toscana, ett traditionellt Chianti Classico, framställt på de klassiska Chianti-druvorna, utan konstbevattning och med smak av jorden. Lågt skördeuttag, noggrann gallring, odling i samklang med naturen och fritt från kemikalier – något som kräver större arbetsinsats och ger mindre volymer. Strävan efter att hela tiden förbättra sin Chianti Classico har gjort att Terreno gått ner i volym men skapat ett vin för konnässörer.

Utöver Chianti Classico produceras också Supertuscan, bordsviner och olivolja av toppkvalitet!

Läs mer om att bo på vingården

Varmt välkomna!

Familjen Ruhne

www.terreno.se