Tips på tilltugg till champagne och prosecco
Läs merChampagne och prosecco är givna sällskapsdrycker och tas ofta fram vid festligheter. Men mousserande viner passar också bra till lättare…
0Vad är skillnaden mellan naturvin, ekologiskt och biodynamiskt vin?
Läs merDen nya trenden – naturvin. Visst, intresset har gått upp och ner i flera år men just nu är miljötrenden…
Fratelli Vogadori
Läs merEtt gott vin börjar med passion! De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet…
Så får du bort vinfläckar med beprövade husmorsknep
Läs merOlyckan är framme och du måste snabbt agera för att få bort fläcken av rödvin. A och O är nämligen…
Klassisk- eller Toscansk nyårsmiddag?
Läs merKLASSISK NYÅRSMIDDAG Inled middagen med en framgångsrik klassiker, hemmagjord Toast Skagen på färska räkor. Till denna serveras en Champagne med…
Vinlandet Österrike
Läs merÖSTERRIKE SOM VINLAND Österrike räknas till en av de äldsta vinkulturerna i Mellaneuropa. Här har man, på initiativ av den…
GUIDE: Att lagra vin
Läs merRöda viner med mycket garvsyra (tanniner) och hög fruktsyra mår ofta bra av ett par års lagring, detta för att…
Vintips till dig som vill börja lagra!
Läs merVinerna nedan från Champagne (2-10 år), Châteauneuf du Pape (8-12 år), Rhônedalen (2-7 år) och Alsace (3-10 år) är alla viner…
Rosévin och grillat
Läs merRosé hör sommaren till, och därmed även grillen. Enkel och frisk rosé gör sig allra bäst ihop med grillade grönsaker,…
Rött vin och grillat
Läs merDen största boven i kombination av rött vin och grillad mat är allt för mycket tanniner i vinet. Sotiga och…
Amarone – åldrande, lagring och dekantering
Läs merInnan en Amarone kan säljas måste den åldrats i minst två år på större eller mindre träfat av ek, men…