-
Tips på tilltugg till champagne och prosecco
Läs merChampagne och prosecco är givna sällskapsdrycker och tas ofta fram vid festligheter. Men mousserande viner passar också bra till lättare…
0 -
Vad är skillnaden mellan naturvin, ekologiskt och biodynamiskt vin?
Läs merDen nya trenden – naturvin. Visst, intresset har gått upp och ner i flera år men just nu är miljötrenden…
-
-
-
-
-
-
Fratelli Vogadori
Läs merEtt gott vin börjar med passion! De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet…
-
Så får du bort vinfläckar med beprövade husmorsknep
Läs merOlyckan är framme och du måste snabbt agera för att få bort fläcken av rödvin. A och O är nämligen…
-
Klassisk- eller Toscansk nyårsmiddag?
Läs merKLASSISK NYÅRSMIDDAG Inled middagen med en framgångsrik klassiker, hemmagjord Toast Skagen på färska räkor. Till denna serveras en Champagne med…
-
Vinlandet Österrike
Läs merÖSTERRIKE SOM VINLAND Österrike räknas till en av de äldsta vinkulturerna i Mellaneuropa. Här har man, på initiativ av den…
-
GUIDE: Att lagra vin
Läs merRöda viner med mycket garvsyra (tanniner) och hög fruktsyra mår ofta bra av ett par års lagring, detta för att…
-
Vintips till dig som vill börja lagra!
Läs merVinerna nedan från Champagne (2-10 år), Châteauneuf du Pape (8-12 år), Rhônedalen (2-7 år) och Alsace (3-10 år) är alla viner…
-
Rosévin och grillat
Läs merRosé hör sommaren till, och därmed även grillen. Enkel och frisk rosé gör sig allra bäst ihop med grillade grönsaker,…
-
Rött vin och grillat
Läs merDen största boven i kombination av rött vin och grillad mat är allt för mycket tanniner i vinet. Sotiga och…
-
Amarone – åldrande, lagring och dekantering
Läs merInnan en Amarone kan säljas måste den åldrats i minst två år på större eller mindre träfat av ek, men…