Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Aglianico 2016

Aglianico 2016

1498kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.

Intensivt rubinröd färg. Fruktig och kryddig med toner av körsbär, svarta vinbär, björnbär och örter. Balanserad med mjuka tanniner. Servera till pasta med tomatsås
Öppnas: 2018-2022

Servera till en smakrik pasta med tomatsås.


KARAKTÄR

80
70
80
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra


PASSAR TILL

Lamm

Vilt

Nöt

I lager

Artikelnr: san01-16 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-17°

Vinifiering: Manuell skörd och selektion. Druvorna genomgår 30 dagars maceration. Alkoholjäsning följs av 12 månaders lagring på barrique.

Jordmån: Lerig och grusig kalksten.

Lagring: Öppnas 2018-2023

Mer information

Alkoholhalt

14%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

0,5 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK DOMAINE PALON

PRODUCENT:
De Santis

Kampanien ligger i södra delen av Italien och den största orten är Neapel. Distriktet är mest känt för vulkanen Vesuvius, Pompeji, Amalfikusten och ön Capri. Historiskt så ligger här mycket av Italiens vinvagga och vin odlades redan för 3000 år sedan. Några av de första att på allvar kultivera vinet var Grekerna och Fenicerna, som följdes av Romarna som utvecklade både vinodlingen och själva vintillverkningen. Många av namnen i på druvor och vinområden härstammar från grekiska, bland annat namnet på den bästa röda vindruvan Aglianico ( kommer från”hellenicum” som betyder just ungefär ”grekisk”)..

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ De Santis, Kampanien

Vindruvor i Kampanien
Likt många andra områden i Italien dominerar de lokala druvorna, men det odlas även ett
antal internationella druvsorter. Den mest odlade (och bästa) rödvinsdruvan i distriktet heter Aglianico och ger koncentrerade och bäriga viner med ganska mycket syra. De vanligaste lokala vitvinsdruvorna heter Greco, Fiano och Falanghina. Samtliga ger friska aromatiska viner med toner av tropiska frukter och blommor. Av de internationella druvorna odlas bland annat Sangiovese, Merlot och Cabernet Sauvignon.