Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Alsace Blandlåda Classique

Alsace Blandlåda Classique

1598,00kr


Om detta vinpaket:

Blandåda med tre olika vita viner ifrån producenten Francois Baur ifrån Alsace, Frankrike. Innehåller tre väldigt olika viner som lämpar sig till olika tillfällen och mat. Från aperitif, fisk och skaldjur till asiatiskt, kryddstarkt och regionens typiska mat som choucroute, gåsleverpaté och anka.

Kort om vinerna:


Pinot Gris Herrenweg AOC Torrt, fylligt vin med välbalanserad syra och druvsötma i avslutet. Riesling Turckheim AOC Passar bra som aperitif eller till rätter av vit fisk och skaldjur. Även ett bra alternativ till mildare asiatisk mat. Pinot Blanc AOC Torrt och friskt med viss druvighet och toner av grapefrukt i eftersmaken.

Slut i lager

000

2st Pinot Gris

Halmgul färg. Kryddig doft med inslag av honung, rosor och mogna äpplen. Torrt, fylligt vin med välbalanserad syra och druvsötma i avslutet.

Passar bra till regionens mat, choucroute, gåsleverpaté och anka. Ett bra alternativ till kryddstark mat och ostar med mycket sälta.

2st Riesling

Ljusgul färg med grönstick.Vinet doftar av honung, lime, päron, mineral och persika. Hög syra och viss mineralitet med toner av grapefrukt i eftersmaken.

Passar bra som aperitif eller till rätter av vit fisk och skaldjur. Även ett bra alternativ till mildare asiatisk mat.

2st Pinot Blanc

Diskret doft av persika, citrus, örter och mineral. Torrt, friskt vin med viss druvighet.

Passar utmärkt som aperitif eller till fisk- och skaldjursrätter. Även ett bra val rätter med asiatiska inslag.

Mer information

Druva

, ,

Land

Passar till

, , , , , ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK FRANCOIS BAUR

PRODUCENT:

Francois Baur

På den östra sidan av bergskedjan Vogeserna infinner sig ett idealiskt klimat för vinodling. Här har odlats vin sedan romersk tid. Ett par kilometer väster om medeltidsstaden Colmar ligger Turckheim där Vignobles Francois Baur har sitt säte. Pierre Baur med hustru Veronique och sonen Thomas är åttonde generationen i rakt nedstigande led, som driver gården. Vignoble Francois Baur grundades redan år 1743 och av vingårdens 12 hektar är 6 hektar Grand Cru. Samtliga viner är biodynamiskt odlade och klassade. Fermentationen sker vid låg temperatur i rostfria tankar där det sedan mognar 5-6 månader ”sur lie”. Sin slutliga mognad får vinerna i 200 år gamla ekfat.

LAND / OMRÅDE:

Frankrike / Alsace

Området Alsace sträcker sig mellan städerna Strasbourg och Mulhouse i nordöstra Frankrike. I området produceras främst vita viner men också en marginell framställning av röda sker, då på druvan Pinot Noir. I Alsace tillverkas nästan bara endruveviner på någon av de 10 tillåtna druvorna. Ytterligare en druvsort får användas vid framställning av Crémant, denna druva är den annars områdesotypiska Chardonnay.