Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Alsace Dinnerbox (tre flaskor)

Alsace Dinnerbox (tre flaskor)

698kr/låda

Säljs i låda om 3 flaskor. 
Den perfekta blandådan till middagen med tre olika viner ifrån producenten Francois Baur ifrån Alsace, Frankrike. Innehåller tre olika viner som lämpar sig för trevliga tillfällen och mat. Från aperitif, fisk och skaldjur till asiatiskt, kryddstarkt och regionens typiska mat som choucroute, gåsleverpaté och anka. 
KARAKTÄR

50
20
80
 Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Fisk Skaldjur Aperitif

I lager

000
1st Crémant d’Alsace Brut – Välgjorda bubblor från AOC Cremant i Alsace, friskt, fräscht och fruktigt. Ljust gul färg med grönstick. Frisk doft med inslag av gröna äpplen, persika, mineral och citrus.

1st Pinot Noir 2019 – Härlig Pinot Noir från vitvinsområdet Alsace Ljus röd färg. Bärig doft med inslag av jordgubb, hallon, örter och kryddor.

1st Pinot Blanc AOC 2020 – Pinot Blanc kan ta sig olika uttryck. I detta fall druvig, fruktdriven och expressiv. Ljust gul färg. Diskret doft av persika, citrus, örter och mineral. Torrt och friskt med viss druvighet och toner av grapefrukt i eftersmaken.

Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Lagras 9 månader på jästfällningen. Tillverkas enligt Méthode Champenoise

Jordmån: Granit med ett vittrat övre lager av grov sand och glimmer.

Lagring: Öppnas 2021-2130.

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

, , ,

Land

Passar till

, ,

Producent

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK ALSACE

PRODUCENT:
Francois Baur

På den östra sidan av bergskedjan Vogeserna infinner sig ett idealiskt klimat för vinodling. Här har odlats vin sedan romersk tid. Ett par kilometer väster om medeltidsstaden Colmar ligger Turckheim där Vignobles Francois Baur har sitt säte. Pierre Baur med hustru Veronique och sonen Thomas är åttonde generationen i rakt nedstigande led, som driver gården. Vignoble Francois Baur grundades redan år 1743 och av vingårdens 12 hektar är 6 hektar Grand Cru. Samtliga viner är biodynamiskt odlade och klassade. Fermentationen sker vid låg temperatur i rostfria tankar där det sedan mognar 5-6 månader ”sur lie”. Sin slutliga mognad får vinerna i 200 år gamla ekfat.

LAND / OMRÅDE:
France / Alsace

Området Alsace sträcker sig mellan städerna Strasbourg och Mulhouse i nordöstra Frankrike. I området produceras främst vita viner men också en marginell framställning av röda sker, då på druvan Pinot Noir. I Alsace tillverkas nästan bara endruveviner på någon av de 10 tillåtna druvorna. Ytterligare en druvsort får användas vid framställning av Crémant, denna druva är den annars områdesotypiska Chardonnay.