Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Amarone della Valpolicella Classico 2016

Amarone della Valpolicella Classico 2016

2698,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Valpolicellas signum. Amarone står för kraft, kryddighet och elegans. Vinet har en djup rubinröd färg och en stor, nyanserad doft med inslag av moreller, plommon, tobak, kaffe och läder. Ett vin med stor kropp och en lång, nyanserad eftersmak. Vinet bör luftas minst 2 timmar på karaff. Passar utmärkt till grytor på vilt eller nöt, gärna med lite hetta i. Ett väldigt bra alternativ till vällagrade ostar med mycket sälta.
KARAKTÄR

80
80
80
 Fyllighet  Strävhet  Fruktsyra

PASSAR TILL

not_2 Nöt lamm Lamm vilt Vilt ost Ost

I lager

Artikelnr: VOG01-16 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 18-20°

Vinifiering: Skördeuttag 2 kg per vinstock, druvorna torkas under 4 månader före press. Fermentation sker under kontrollerad temperatur (24 ° C), i ståltank under 12 dagar. Vinet lagras därefter på nya ekfat i 30 månader innan det buteljeras. Slutlig lagring 6 månader på flaska.

Jordmån: Kalkhaltig silt/lera

Lagring: Öppnas 2020-2032.

Mer information

Alkoholhalt

15%

Druva

, , , ,

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

8 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.