Amarone Forlago 2013
5398,00kr
Säljs i låda om 6 flaskor. |
I lager
Vinifiering: Skördeuttag 2 kg per vinstock, druvorna torkas under 4 månader före press. Fermentation sker under kontrollerad temperatur (24 ° C), i ståltank under 12 dagar. Vinet lagras därefter på nya ekfat i tre och ett halv år innan det buteljeras. Slutlig lagring 6 månader på flaska.
Jordmån: Kalkhaltig silt/lera
Lagring: Öppnas 2020-2030.
Mer information
Alkoholhalt | 15% |
---|---|
Druva | |
Klassificering | |
Land | |
Passar till | |
Producent | |
Restsocker | 3 g/l |
Vintyp | |
Volym | 75 cl |
Område |
UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI
PRODUCENT:
Fratelli Vogadori
De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.
De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.
LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella
Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.
Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.