Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Amativo IGT Salento Magnum Rosso 2018

Amativo IGT Salento Magnum Rosso 2018

1250,00kr 898,00kr

Säljs i trälåda om 1 flaska. 
Kombination av Negroamaro och Primitivo, ett spännande och elegant resultat. Rubinröd färg. Uttrycksfull doft med inslag av björnbär, skogshallon, torkade fikon, marmelad och vanilj. Fylligt och rejält med mycket frukt och en kryddig, lång eftersmak. Serveras till rejäla och smakrika rätter på oxe eller lamm.
KARAKTÄR

80
70
70
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

not_2 Nöt lamm Lamm vilt Vilt ost Ost

Endast 1 kvar i lager

Artikelnr: CAMM1 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 18°

Vinifiering: Skörd i september följs av 12-15 dagars maceration med daglig follatura. Jäsning och malolaktisk fermentation sker vid 26 grader på ståltank följt av 12 månader på barrique.

Jordmån: Sandig lera

Lagring: Öppnas 2021-2032.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

2,4 g/l

Vintyp

Volym

150 cl

Område

PRODUCENT:
Cantele

Under efterkrigstiden tömdes nästan södra Italien på folk, alla sökte sig norr ut i jakten på arbete. Gianni Cantele och hans fru, Teresa Manara, däremot förälskade sig i området kring Lecce om gjorde precis tvärt om. De tog sitt pick och pack och flyttade hela familjen till området. Till en början tillverkades bulkvin som såldes till norra Italien, först 1979 producerades det första vinet under familjens namn. Idag äger familjen 50 hektar i området Salento i södra Apulien. 2004 gjorde gården en satsning för minimera inverkan från herbicider och pesticider i vingården, detta var både ur en miljösynpunkt och för att öka kvaliteten på vinerna. Idag används med andra ord bara naturliga bekämpningsmedel, inga kemikalier.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Apulien

Apulien är efter Veneto Italiens mest produktiva vinregion. I området, som ligger på landets stövelklack, produceras både röda och vita viner. Rött främst på druvorna Negroamaro och Primitivo, den förstnämnda ger något strävare viner medan Primitivo som är samma druva som Zinfandel står för mjuk och fyllig frukt.
De vita vinerna från området är fruktdrivna och torra och görs främst på Char- donnay och/eller Malvasia. Apulien är utöver sin vinproduktion känd för olivolja, regionens bördiga jordbruksmark lämpar sig utmärkt för denna odling. Med havet ständigt närvarande kretsar mycket kring fisket. Det är inte heller helt oväntat att mycket fisk och skaldjur återfinns på tallriken. I södra Apulien, i närheten av staden Lecce, ligger området Salento, det är här familjen Cantele huserar!