Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Apulien Blandlåda Rött

Apulien Blandlåda Rött

749kr/låda


Om detta vinpaket:

Här är vinpaketet som med fördel öppnas till en smakrik middag på kött eller till goda ostar.

Detta vinpaket består av sex flaskor vin från Apulien, Italien. Tre olika fylliga, kryddiga och smakrika viner gjorda på druvorna Primitivo och Negroamaro.

Servera till rätter av nöt eller lamm, en pasta eller mogna ostar med mycket sälta.

Kort om vinerna:


Primitivo IGT Salento
Fylligt och fruktigt, mjuka, eleganta tanniner och välbalanserad syra.

Negroamaro IGT Salento
Ett fylligt och smakrikt vin med välbalanserad fruktsyra och tanniner.

Telero Rosso
Medelfylligt och fruktigt, mjuka, eleganta tanniner och välbalanserad syra.

I lager

Artikelnr: canbl9 Kategorier: , , , , Tagg:
000

2st Primitivo, Primitivo eller Zinfandel? samma druva, bara två olika namn

Granatröd färg. Doft med inslag av körsbär, moreller, katrinplommon och kryddor. Fylligt och fruktigt, mjuka, eleganta tanniner och välbalanserad syra.

Utmärkt till lamm med rosmarin och vitlök. Även ett mycket bra alternativ till nötkött eller Pasta Bolognese.

Serveringstemperatur: 16-18°

2st Negroamaro,

Rubinröd färg med dragning åt lila. Stor doft med inslag av körsbär, plommon, mineral och timjan. Ett fylligt och smakrikt vin med välbalanserad fruktsyra och tanniner.

Servera till rätter av nöt eller lamm, en pasta eller mogna ostar med mycket sälta.

2st Telero Rosso

Rubinröd färg med dragning åt lila. Doft med inslag av körsbär och svarta vinbär. Medelfylligt ochfruktigt, mjuka, eleganta tanniner och välbalanserad syra.

Serveras med fördel till vilt. Ett utmärkt vin även till nöt, lamm eller lagrade hårdostar.

Mer information

Druva

, ,

Land

Passar till

, ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK CANTELE

PRODUCENT:

Cantele

Under efterkrigstiden tömdes nästan södra Italien på folk, alla sökte sig norr ut i jakten på arbete. Gianni Cantele och hans fru, Teresa Manara, däremot förälskade sig i området kring Lecce om gjorde precis tvärt om. De tog sitt pick och pack och flyttade hela familjen till området. Till en början tillverkades bulkvin som såldes till norra Italien, först 1979 producerades det första vinet under familjens namn. Idag äger familjen 50 hektar i området Salento i södra Apulien. 2004 gjorde gården en satsning för minimera inverkan från herbicider och pesticider i vingården, detta var både ur en miljösynpunkt och för att öka kvaliteten på vinerna. Idag används med andra ord bara naturliga bekämpningsmedel, inga kemikalier.

LAND / OMRÅDE:

Italien / Apulien

Apulien är efter Veneto Italiens mest produktiva vinregion. I området, som ligger på landets stövelklack, produceras både röda och vita viner. Rött främst på druvorna Negroamaro och Primitivo, den förstnämnda ger något strävare viner medan Primitivo som är samma druva som Zinfandel står för mjuk och fyllig frukt. De vita vinerna från området är fruktdrivna och torra och görs främst på Char- donnay och/eller Malvasia. Apulien är utöver sin vinproduktion känd för olivolja, regionens bördiga jordbruksmark lämpar sig utmärkt för denna odling. Med havet ständigt närvarande kretsar mycket kring fisket. Det är inte heller helt oväntat att mycket fisk och skaldjur återfinns på tallriken. I södra Apulien, i närheten av staden Lecce, ligger området Salento, det är här familjen Cantele huserar!
.