Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Apulien Blandlåda Vitt

Apulien Blandlåda Vitt

1048,00kr


Om detta vinpaket:

Detta vinpaket består av tre olika vita viner gjort på tre olika druvor från Apulien, Italien. Servera som aperitif, till vegetariskt, fisk och skaldjur

Kort om vinerna:


2st Chardonnay Fylligt och smakrikt med lång eftersmak och fin balans. 2st Verdeca Friskt och fruktigt med komplex eftersmak. 2st Fiano Ett friskt vin med smak av citrus, vita vinbär och honung.

I lager

Artikelnr: CANBL10 Kategorier: , , , ,
000

2st Chardonnay Ananas, mango, örter och citrus -en typisk Chardonnay från södern

Ljust gul med grönstick. Blommig, kryddig doft med inslag av citrus, tropisk frukt och örter. Fylligt och smakrikt med lång eftersmak och fin balans.

Utmärkt till skaldjur, matigare sallader eller grillade grönsaker.

2st Verdeca, en av de lokala druvorna i Apulien

Ljust gul med grönstick. Fruktig och örtig doft med inslag av fläder, päron och salvia. Friskt och fruktigt med komplex eftersmak.

Servera till rättrer fisk eller skaldjur. Fungerar även utmärkt som aperitif.

2st Fiano, en aromatisk druva från södern

Ljust gyllengul färg med doft av grapefrukt och sommarblomster. Ett friskt vin med smak av citrus, vita vinbär och honung.

Serveras med fördel till fisk eller till vegetariska rätter.

Mer information

Druva

, ,

Land

Passar till

, ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK CANTELE

PRODUCENT:

Cantele

Under efterkrigstiden tömdes nästan södra Italien på folk, alla sökte sig norr ut i jakten på arbete. Gianni Cantele och hans fru, Teresa Manara, däremot förälskade sig i området kring Lecce om gjorde precis tvärt om. De tog sitt pick och pack och flyttade hela familjen till området. Till en början tillverkades bulkvin som såldes till norra Italien, först 1979 producerades det första vinet under familjens namn. Idag äger familjen 50 hektar i området Salento i södra Apulien. 2004 gjorde gården en satsning för minimera inverkan från herbicider och pesticider i vingården, detta var både ur en miljösynpunkt och för att öka kvaliteten på vinerna. Idag används med andra ord bara naturliga bekämpningsmedel, inga kemikalier.

LAND / OMRÅDE:

Italien / Apulien

Apulien är efter Veneto Italiens mest produktiva vinregion. I området, som ligger på landets stövelklack, produceras både röda och vita viner. Rött främst på druvorna Negroamaro och Primitivo, den förstnämnda ger något strävare viner medan Primitivo som är samma druva som Zinfandel står för mjuk och fyllig frukt. De vita vinerna från området är fruktdrivna och torra och görs främst på Char- donnay och/eller Malvasia. Apulien är utöver sin vinproduktion känd för olivolja, regionens bördiga jordbruksmark lämpar sig utmärkt för denna odling. Med havet ständigt närvarande kretsar mycket kring fisket. Det är inte heller helt oväntat att mycket fisk och skaldjur återfinns på tallriken. I södra Apulien, i närheten av staden Lecce, ligger området Salento, det är här familjen Cantele huserar!
.