Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Artisan Blandlåda Red Reserve

Artisan Blandlåda Red Reserve

1798,00kr


Om detta vinpaket:

Österrike är mest känt för sina vita viner, men producerar även rött av fantastisk kvalité. I den här vinlådan har vi samlat fyra olika röda viner från Artisan.

Kort om vinerna:


Artisan Halbturn Red
Vinmakarens sätt att visa det bästa från varje årgång

The Artisan Merlot
Hundra procent Merlot med en årsproduktion under tusen flaskor

Sankt Laurent Reserve
En släkting till Pinot Noir – lagrad på fat.

Neusiedlersee DAC Reserve 2013
Rött vin med namn från sjön som är så viktig för området

I lager

000

1 st The Artisan Merlot

Mörk rubinröd färg. Aromer av mörka bär, kryddighet, eucalyptus och en antydan av tobak. Samma breda aromer hittar du i smak. Framstående smaker av mörka bär och mörkchoklad med en lång och komplex eftersmak.

Passar perfekt till nötkött, vilt och andra mastiga kötträtter.

1st Halbturn Red

Mörk rubinröd färg. Intensiva aromer av blåbär, svartvinbär, viol och oliv. Ett torrt vin med mycket bärighet, komplext med sammetslena tanniner.

Passar bra till nötkött, vilt, lamm och fågel

2st Neusiedlersee Reserve

Mörk rubinröd färg med rosa undertoner. Mörka, mogna körsbär hittar du både i doft och smak. Balanserad syra med mjuka tanniner.

Passar bra till pasta, lamm och grillat nötkött.

2st St Laurent Reserve

Mörk rubinröd färg. Mörka, mogna körsbär och viss kryddighet hittar du både i doft och smak. Balanserad syra med mjuka tanniner. Ett mycket lagringståligt vin!

Passar bra till pasta, lamm och grillat nötkött.

Mer information

Druva

, ,

Land

Passar till

, , , ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK: BURGENLAND

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner.

Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese. De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.