Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Artisan Blandlåda Vitt och Rött

Artisan Blandlåda Vitt och Rött

1348,00kr 1150,00kr


Om detta vinpaket:

Lär känna vinmakaren Franz Schneider genom detta vinpaket som innehåller hela hans ”pure”-serie. Vinerna är gjorda av endast en druva (utom Muskat Ottonel som är blandad med lite welschriesling). Lådan innehåller två vita viner och fyra röda viner.

Kort om vinerna:


Welschriesling Pure Ljust gul färg. Doft av hö, gult äpple, vitpeppar och citrus. B Sankt Laurent Pure Violröd färg. Doften är utvecklad med inslag av röda vinbär, hallon, körsbär, läder och peppar. Zweigelt Pure Rubinfärgat vin. Doft och smak av hallon och skogsbär. Sankt Laurent Reserve Mörk rubinröd färg. Mörka, mogna körsbär, kryddor, läder och toner av ekfat. Zweigelt Neusiedlersee Reserve DAC Violröd färg. Röda bär, lakrits och vanilj.

Slut i lager

Artikelnr: ARTBL9 Kategorier: , , ,
000

1st Welschriesling Pure
Ljust gul färg. Doft av hö, gult äpple, vitpeppar och citrus. Balanserad syra
och en liten spritsighet.
Druva: Welschriesling

1 st Sankt Laurent Pure
Violröd färg. Doften är utvecklad med inslag av röda vinbär, hallon, körsbär,
läder och peppar. Fruktigt och rund smak.
Druva: Sankt Laurent

1 st Zweigelt Pure
Rubinfärgat vin. Doft och smak av hallon och skogsbär. Balanserad syra
och mjuka tanniner.
Druva: Zweigelt

1 st Sankt Laurent Reserve
Mörk rubinröd färg. Mörka, mogna körsbär, kryddor, läder och toner av ekfat. Mjuka tanniner.
Druva: Sankt Laurent

2 st Zweigelt Neusiedlersee Reserve DAC
Violröd färg. Röda bär, lakrits och vanilj. Runda tanniner och lång eftersmak
Druvor: 92% Zweigelt, 8%Sankt Laurent

Mer information

Druva

, ,

Land

Passar till

, , , , , , ,

Producent

Vintyp

, ,

Område

UPPTÄCK: BURGENLAND

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner.

Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese. De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.