Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Artisan White Pure

Artisan White Pure

998,00kr


Om detta vinpaket:

Den ultimata sommarlådan från vinmakare Franz Schneider från Artisan. Fyra flaskor vitt viner och två flaskor rosé som passar utmärkt en varm dag på altanen eller till sommarens lättare mat.

Kort om vinerna:


2 st Welschriesling Pure Doft av hö, gult äpple, vitpeppar och citrus med en liten spritsighet. 2 st Sauvignon Blanc Pure Doft av citrus, gräs och mogna äpplen. 2 st Grüner Veltliner Pure Ett fräscht vin med härlig syra och och smak av vitpeppar

I lager

Artikelnr: ARTBL2 Kategorier: , , ,
000

2 st Welschriesling Pure

Klargul nyans. Doft av citrus, gräs och mogna äpplen. Ett frisk torrt vin med smak av citrus och gröna äpplen. Uppfriskande med en smak som dröjer sig kvar.

Passar utmärkt till somriga sallader eller som aperitif.

2 st Sauvignon Blanc Pure

Klargul nyans. Doft av citrus, gräs och mogna äpplen. Ett frisk torrt vin med smak av citrus och gröna äpplen. Uppfriskande med en smak som dröjer sig kvar.

2st Grüner Veltliner Pure
Ljus gul färg. Doft av grönt äpple, vitpeppar och citrus.Ett lätt frisk vin som passar utmärkt som aperitif till fisk eller en krispig sallad.

Mer information

Druva

, ,

Land

Passar till

, , , , , , ,

Producent

Vintyp

, ,

Område

UPPTÄCK: BURGENLAND

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner.

Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese. De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.