Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Artisans Höst Blandlåda (6 flaskor)

Artisans Höst Blandlåda (6 flaskor)

1298,00kr


Om detta vinpaket:

Den ultimata höstlådan från vinmakare Franz Schneider från Artisan. Tre flaskor vita viner och två flaskor röda viner samt en flaska ekfatslagrad rosé som passar utmärkt en höst dag på altanen eller framför kaminen i goda vänners lag.

1 st Welschriesling Alter Reben Doft av hö, gult äpple, vitpeppar och citrus med en liten spritsighet.

1 st Sauvignon Blanc Doft av citrus, gräs och mogna äpplen.

1 st Rosé Reserve Fatlagrad rosé av Merlot med fruktiga dofter av hallon och jordgubbe med en lätt touch av ek.

1 st Grüner Veltliner Pure Ljus gul färg. Doft av grönt äpple, vitpeppar och citrus. 

1 st Blauer Zweigelt Pure Lätt, elegant, fruktigt och lite pepprigt! 

1 st Sankt Laurent Pure Inslag av röda vinbär, hallon, körsbär, lite läder och peppar. Fruktigt och rund smak.

 

Slut i lager

Artikelnr: PREN20211L Kategorier: , , ,
000

UPPTÄCK: BURGENLAND

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner.

Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese. De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.