Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Barbera d’Alba Ciabot du Re 2018

Barbera d’Alba Ciabot du Re 2018

2598,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
En bättre Barbera hittar du inte! Gjort på 100% Barbera från 40 år gamla vinstockar och lagrat 18 månader på nya franska fat.   Denna Barbera har fått höga betyg från flertalet vinkritiker. 2012 Vintage fick 91/100 av James Suckling, vilket gör vinet till ett av de mest populära Barbera-vinerna i regionen. Vinet har en mörk sidenröd färg med doft av mogna bigarråer och marsipan. Ett fylligt vin med snygga syror, skogsbär, tydlig fatkaraktär och med en lång eftersmak. Ett vin med både kraft och elegans!
KARAKTÄR
70
60
80
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Fågel Gris

I lager

Artikelnr: REV10-18 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering:Druvorna pressas och genomgår maceration under sju dagar följt av alkoholjäsning på ståltank. Den malolaktiska jäsningen sker på franska ekfat, samma fat används för lagring i 18 månader, för att sedan buteljeras.

Jordmån: Kalkhaltig lera

Mer information

Alkoholhalt

15%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

0,3 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

UPPTÄCK FRATELLI REVELLO

PRODUCENT:
Fratelli Revello

Välrenomerade Decanter Magazine har gett en av våra gårdar, Fratelli Revello från Piemonte högsta betyg för sin Barolo 2006. Faktum är att den stenhårda juryn har utsett Barolo Rocche dell Annunziata 2006 till det näst bästa Barolovinet i hela Piemonte för just 2006or. Vinet fick 18,83 av 20 poäng och en solklar 5a. Inte nog med detta, Fratelli Revello lyckades också med bedriften att få in sina fyra andra Baroloviner på toppplaceringar, där all dessa fyra fick 4or i betyg.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Piemonte

Barolo är en DOCG för vin i Piemonte i norra Italien. Vingårdarna ligger på ett litet, sluttande, höglänt område som omges av Langhebergen. För att klassa rätt skall enligt reglerna vinerna bestå till 100% av druvan Nebbiolo. Barolo- och Barbarescovinerna är kända för att vara ganska tuffa viner med mycket tannin och syra. På senare tid har en del av Baroloproducenterna lyckats tämja den krävande Nebbiolo druvan, så att vinerna från kullarna i La Morra och Barolo nu har större friskhet liksom att alla de sköna toner som Nebbiolo kan slå an har frigjorts. Barolovinerna vinner ofta på att lagras några år.