Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Barbera d’Alba DOC 2019

Barbera d’Alba DOC 2019

1348,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Tidigare förkastad, numer på uppgång, Barbera är Piemontes stigande stjärna. Rubinröd färg med dragning åt lila. Stor, nyanserad doft med inslag av körsbär, blåbär, örter och viol. Ett mycket fruktdrivet vin med stor kropp, välbalanserad fruktsyra och mjuka tanniner. Servera till pasta med strimlad biff eller svamp, eller till lättare rätter av nöt, fågel eller fläsk.
KARAKTÄR
70
60
80
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Fågel Gris

Slut i lager

Artikelnr: REV02-19 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Druvorna pressas och genomgår maceration under sex dagar följt av alkoholjäsning samt malolaktisk jäsning i ståltank. Vinet lagras därefter i ståltank under 10 månader följt av buteljering.

Jordmån: Kalkhaltig lera

Lagring: Öppnas 2021-2024.

Mer information

Alkoholhalt

14%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

0,3 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI REVELLO

PRODUCENT:
Fratelli Revello

Välrenomerade Decanter Magazine har gett en av våra gårdar, Fratelli Revello från Piemonte högsta betyg för sin Barolo 2006. Faktum är att den stenhårda juryn har utsett Barolo Rocche dell Annunziata 2006 till det näst bästa Barolovinet i hela Piemonte för just 2006or. Vinet fick 18,83 av 20 poäng och en solklar 5a. Inte nog med detta, Fratelli Revello lyckades också med bedriften att få in sina fyra andra Baroloviner på toppplaceringar, där all dessa fyra fick 4or i betyg.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Piemonte

Barolo är en DOCG för vin i Piemonte i norra Italien. Vingårdarna ligger på ett litet, sluttande, höglänt område som omges av Langhebergen. För att klassa rätt skall enligt reglerna vinerna bestå till 100% av druvan Nebbiolo. Barolo- och Barbarescovinerna är kända för att vara ganska tuffa viner med mycket tannin och syra. På senare tid har en del av Baroloproducenterna lyckats tämja den krävande Nebbiolo druvan, så att vinerna från kullarna i La Morra och Barolo nu har större friskhet liksom att alla de sköna toner som Nebbiolo kan slå an har frigjorts. Barolovinerna vinner ofta på att lagras några år.