Barolo Ceretta 2016
4598,00kr
Säljs i låda om 6 flaskor. |
Intensiv rubinröd färg. Stor, uttrycksfull doft med inslag av moreller, mogna plommon, läder, rosor och vanilj. Ett fylligt och elegant vin med en lång eftersmak, kraftiga tanniner och ett varmt avslut.Servera till riktigt bra råvaror med nöt, vilt eller lamm som bas. Oxfilé tournedos, lammracks eller hjortfilé, en kraftig rödvinssås och smörstekta kantareller.
Vinet behöver luftas för att komma till sin rätt, gärna 1-2 timmar.
I lager
Vinifiering: Druvorna pressas och genomgår en 6-8 dagars maceration. Detta följs av jäsning i rostfria ståltankar i ca 10-15 dagar och där efter sker malolaktisk jäsning på ekfat. Vinet lagras först i 12 månader på ekfat (40 % ny 60% gammal), därefter lagars det 12 månader till i Slovenska ekfat innan buteljering.
Jordmån: Kalkhaltig lera.
Lagring: Öppnas 2019-2032.
UPPTÄCK FRATELLI REVELLO
PRODUCENT:
Fratelli Revello
Välrenomerade Decanter Magazine har gett en av våra gårdar, Fratelli Revello från Piemonte högsta betyg för sin Barolo 2006. Faktum är att den stenhårda juryn har utsett Barolo Rocche dell Annunziata 2006 till det näst bästa Barolovinet i hela Piemonte för just 2006or. Vinet fick 18,83 av 20 poäng och en solklar 5a. Inte nog med detta, Fratelli Revello lyckades också med bedriften att få in sina fyra andra Baroloviner på toppplaceringar, där all dessa fyra fick 4or i betyg.
.
LAND / OMRÅDE:
Italien/ Piemonte
Barolo är en DOCG för vin i Piemonte i norra Italien. Vingårdarna ligger på ett litet, sluttande, höglänt område som omges av Langhebergen. För att klassa rätt skall enligt reglerna vinerna bestå till 100% av druvan Nebbiolo. Barolo- och Barbarescovinerna är kända för att vara ganska tuffa viner med mycket tannin och syra. På senare tid har en del av Baroloproducenterna lyckats tämja den krävande Nebbiolo druvan, så att vinerna från kullarna i La Morra och Barolo nu har större friskhet liksom att alla de sköna toner som Nebbiolo kan slå an har frigjorts. Barolovinerna vinner ofta på att lagras några år.