Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Barolo DOCG 2015

Barolo DOCG 2015

2698,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Nebbiolo är kung i Piemonte och aldrig, aldrig blir druvan så bra som i Barolo. Djup rubinröd färg och en mycket komplex, nyanserad doft. Inslag av mogna plommon, örter, salvia och läder. Kraftfull och lång eftersmak med välbalanserade tanniner. Serveras med fördel till rätter av nöt, vilt eller lamm. Med lite ålder på nacken blir de kärva tanninerna snällare och integreras med frukten i vinet. Bör luftas 1-2 timmar. [/two_third]
KARAKTÄR
80
90
90
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Vilt Lamm

I lager

Artikelnr: REV04-15 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Druvorna pressas och genomgår en fyra dagar lång maceration. Fermentationen sker under 10 dagar på ståltank, följt av malolaktisk jäsning på fransk ek. Vinet lagras därefter 24 månader på franska ekfat (20% nya, 80% gamla) innan buteljering.

Jordmån: Kalkhaltig lera

Lagring: Öppnas 2017-2030.

Mer information

Alkoholhalt

14,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

0,4 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI REVELLO

PRODUCENT:
Fratelli Revello

Välrenomerade Decanter Magazine har gett en av våra gårdar, Fratelli Revello från Piemonte högsta betyg för sin Barolo 2006. Faktum är att den stenhårda juryn har utsett Barolo Rocche dell Annunziata 2006 till det näst bästa Barolovinet i hela Piemonte för just 2006or. Vinet fick 18,83 av 20 poäng och en solklar 5a. Inte nog med detta, Fratelli Revello lyckades också med bedriften att få in sina fyra andra Baroloviner på toppplaceringar, där all dessa fyra fick 4or i betyg.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Piemonte

Barolo är en DOCG för vin i Piemonte i norra Italien. Vingårdarna ligger på ett litet, sluttande, höglänt område som omges av Langhebergen. För att klassa rätt skall enligt reglerna vinerna bestå till 100% av druvan Nebbiolo. Barolo- och Barbarescovinerna är kända för att vara ganska tuffa viner med mycket tannin och syra. På senare tid har en del av Baroloproducenterna lyckats tämja den krävande Nebbiolo druvan, så att vinerna från kullarna i La Morra och Barolo nu har större friskhet liksom att alla de sköna toner som Nebbiolo kan slå an har frigjorts. Barolovinerna vinner ofta på att lagras några år.