Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Barolo Vigna Giachini DOCG 2015

Barolo Vigna Giachini DOCG 2015

3998kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 
Lägg i källaren, vinkylen eller garderoben, plocka fram 2021-2031 och njut! Rubinröd färg. Stor, nyanserad doft med inslag av moreller, viol, rosor och viss kryddighet. Ett vin med otrolig struktur och välbalanserade tanniner. Servera vinet till en bättre bit kött av nöt, lamm eller vilt. Vinet behöver luftas för att komma till sin rätt, gärna 1-2 timmar.
KARAKTÄR
80
90
90
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Vilt Lamm

I lager

Artikelnr: rev07-15 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Druvorna pressas och genomgår en 4 dagars maceration. Fermentatione sker under 10 dagar i ståltank. Detta följs av malolaktisk jäsning på franska ekfat. Vinet lagras därefter under 24 månader på fransk ek (50 % ny 50 % gammal) före buteljering.

Jordmån: Kalkhaltig lera.

Mer information

Alkoholhalt

14%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

0,3 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

UPPTÄCK FRATELLI REVELLO

PRODUCENT:
Fratelli Revello

Välrenomerade Decanter Magazine har gett en av våra gårdar, Fratelli Revello från Piemonte högsta betyg för sin Barolo 2006. Faktum är att den stenhårda juryn har utsett Barolo Rocche dell Annunziata 2006 till det näst bästa Barolovinet i hela Piemonte för just 2006or. Vinet fick 18,83 av 20 poäng och en solklar 5a. Inte nog med detta, Fratelli Revello lyckades också med bedriften att få in sina fyra andra Baroloviner på toppplaceringar, där all dessa fyra fick 4or i betyg.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Piemonte

Barolo är en DOCG för vin i Piemonte i norra Italien. Vingårdarna ligger på ett litet, sluttande, höglänt område som omges av Langhebergen. För att klassa rätt skall enligt reglerna vinerna bestå till 100% av druvan Nebbiolo. Barolo- och Barbarescovinerna är kända för att vara ganska tuffa viner med mycket tannin och syra. På senare tid har en del av Baroloproducenterna lyckats tämja den krävande Nebbiolo druvan, så att vinerna från kullarna i La Morra och Barolo nu har större friskhet liksom att alla de sköna toner som Nebbiolo kan slå an har frigjorts. Barolovinerna vinner ofta på att lagras några år.