Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Blandlåda Colleverde Rött

Blandlåda Colleverde Rött

2598kr/låda


Om detta vinpaket:

Vinpaketet innehåller tre olika röda viner från Colleverde i Toscana Samtliga viner är biodynamiskt framställda.  

Kort om vinerna:


Nero della Spinosa IGT Ett kraftigt vin med doft av björnbär, choklad, svartpeppar och läder. Brania delle Ghiandaie IGT Nyanserad doft, fullspäckad med björnbär, plommon, körsbär, läder och choklad. Terre di Matraia Rosso DOC Medelstor doft med inslag av körsbär, plommon, björnbär, kakao och läder.

I lager

000

2st Nero della Spinosa, en ”supertoscanare” på 100 % Syrah, fottrampad och spontanjäst som på romartiden!

Djup rubinröd färg. Ett kraftigt vin med doft av björnbär, choklad, svartpeppar och läder. Stor kropp med välbalanserade tanniner och lång eftersmak.

Kombineras med fördel till alla typer av viltkött, såsom älg och hjort. Även finare delar på oxe och lamm är bra komplement till detta fylliga vin.

2st Brania delle Ghiandaie, stramt, varmt och dammigt, inslag av körsbär och rostat kaffe. Toscana på flaska!

Djupt rubinröd. Nyanserad doft, fullspäckad med björnbär, plommon, körsbär, läder och choklad. Välbalanserade, strama tanniner och lång eftersmak. Ett stort vin med mycket komplexitet.

Vinet serveras med fördel till vilt, nöt eller lamm som fått ligga på grillen. Ett vin som gör sig bäst ihop med kraftigare, mer rustika rätter.

2st Terre di Matraia Rosso, lika bra till italiensk husman som till svensk. Tomatsås eller kåldolmar, detta vin fixar allt.

Vinets färg är röd med dragning åt lila. Medelstor doft med inslag av körsbär, plommon, björnbär och viol. Ett fruktigt vin med mycket välbalanserad fruktsyra och mjuka tanniner.

Ett utmärkt vardagsvin till pasta, hemgjord pizza eller enklare rätter av nöt, kyckling eller fläsk.

Mer information

Druva

, , ,

Land

Passar till

, , , , ,

Producent

Vintyp

, ,

Område

UPPTÄCK COLLEVERDE

PRODUCENT:

Colleverde

Den Italienska vingården Colleverde härstammar från 1600-talet och ligger i närheten av staden Lucca i norra Toscana. Vingården drivs sedan 1989 av paret, Francesca Pardini och Piero Tartagni och tillhör appellationen ’Colline Lucchesi’. Det är en modern vingård med stort fokus på ekologisk odling och produktion. Områdets speciella mikroklimat samt de involverades stora passion att sköta om sina vinrankor resulterar i de de unika viner Colleverde idag framställer!

LAND / OMRÅDE:

Italien / Chianti Classico, Colline Lucchesi, Toscana

Toscana är kanske Italiens i särklass mest omskrivna och även mest besökta vinregion. Området domineras av rödvinsproduktion, främst på druvan Sangiovese, ibland uppblandade med de områdestypiska Canaiolo eller Ciliegiolo. Vitvinsproduktion förekommer självfallet, då på druvorna Trebbiano, Vernaccia och Malvasia. Regionen har på senare år blivit mer öppen för förnyelse och att bryta mot de strikta DOC/DOCG-regler som förespråkar användning av vissa druvsorter. Genom att produktionen utökats till viner på Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah och Chardonnay har Toscanas spektra breddats utan att kvaliteten för den delen gått förlorad. Colline Lucchesi är ett DOC i Toscanas nordvästra delar.