Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Blandlåda Rioja Rött

Blandlåda Rioja Rött

1049kr/låda


Om detta vinpaket:

Kort om vinerna:


Rioja Honorable
Druvor från några av de bästa lägena i Rioja Alta & Alavesa

Rioja Reserva

Mer ek och längre lagring -resultatet -en nyanserad upplevelse!

Rioja Crianza

Fruktigt, kryddigt, mustigt -en typisk Rioja

Vendimia Seleccionada  

50/50 av Tempranillo och Garnacha från varsin sida floden Ebro

Slut i lager

000

1 st Rioja Honorable 2012
Druvor från några av de bästa lägena i Rioja Alta & Alavesa. Djup, rödlila färg. Stor, komplex doft med inslag av bigarråer, mogna plommon, kryddor, lakrits, kakao och kaffe. Fylligt och elegant med hög syra och sammetslena tanniner. Servera till vällagade rätter på lamm, nötkött eller vilt.

1st Rioja Reserva 2009
Djup, rubinröd färg. Stor doft med inslag av mogna plommon, kryddor, vanilj, kakao och apelsinskal. Smakrikt och fylligt med välintegrerade tanniner och fräsch syra. Servera till lamm, nötkött eller vilt.

2st Rioja Crianza 2013
Rubinröd färg. Nyanserad doft med inslag av körsbär, kryddor, vanilj och mogna plommon. Smakrikt och fruktigt med mjuka tanniner och välbalanserad syra. Utmärkt till lamm eller nötkött men också ett fint alternativ till mer rustika rätter på fläsk. 2 st Vendimia Seleccionada 2015, 50/50 av Tempranillo och Garnacha från varsin sida floden Ebro Granatröd färg. Doft med inslag av körsbär, moreller, katrinplommon och kryddor. Fylligt och fruktigt, mjuka, eleganta tanniner och välbalanserad syra. Utmärkt till lamm med rosmarin och vitlök. Även ett mycket bra alternativ till nötkött eller Pasta Bolognese

Mer information

Druva

,

Land

Passar till

, , , ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK: FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:

Fratelli Vogadori

Gómez Cruzado grundades redan 1886 och har bytt ägare samt ägarform många gånger under årens lopp. Men vad som startade som ett familjeföretag är åter i sin ursprungsform och sedan 25 år i regi av familjen Banos. Familjens första stora reform inleddes i vinkällaren, såväl vetenskaplig som teknologisk kunskap krävs för att producera högkvalitativa viner idag. Till sin hjälp har Gómez Cruzado två professionella vinmakare vars uppgift är att ta fram viner där druvsort och områdestypicitet får stå i fokus. Utöver klassisk Rioja så framställs viner som ska ge uttryck för jorden druvorna odlats i. Detta resulterar bland annat i en 100%ig Garnacha på 70-åriga vinstockar från området Najerilla , 750 m.ö.h..

LAND / OMRÅDE:

Italien / Valpolicella Classico

Orten Haro i Rioja var en viktig utpost för fransmännen då vinlusen härjade i de egna hemtrakterna. Från Haro transporterades från sent 1800-tal stora mängder vin norrut till Bilbao och därefter vidare till Frankrike. Kvalitén på vinerna från Rioja var redan på den tiden hög men förfinades ytterligare av vinmakarna från Bordeaux. Det var också mellan 1870-1890 många av dagens anrika bodegor grundades i Rioja. Haro ligger i de norra delarna av DOC La Rioja som är något svalare än resten av området. Detta innebär viner med något högre fruktsyra och mer finess och elegans.