Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Blauer Zweigelt Pure 2019

Blauer Zweigelt Pure 2019

1098kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Österrikes nationaldruva. Lätt, elegant, fruktigt och lite pepprigt! Passar bra till pizza, pasta och grillat rött kött.
KARAKTÄR
60
50
70
FyllighetSträvhetFruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Lamm

I lager

Artikelnr: art07-19 Kategorier: , , ,
000

Serveringstemperatur: 15-17°

Vinifiering: Pressning följt av jäsning i traditionella öppna kärl där man kontinuerligt trycker ner det övre lagret manuellt.

Jordmån: Para- och tschernosemic jordlager

Lagring: 2021-2024

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

2,1 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.