Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Blaufränkisch Alte Reben 2018

Blaufränkisch Alte Reben 2018

1198kr 1078kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Ett spännande vin på Österrikes stora rödvinsdruva! Ett ekologiskt vin med mörkröd färg och lila nyans. Inbjudande fruktiga dofter. Ett fylligt torrt vin med smak av mörka bär och kryddor och med en relativt lång eftersmak. Passar bra till pasta, nötkött och ost.
KARAKTÄR
80
50
80
FyllighetSträvhetFruktsyra

PASSAR TILL

Ost Nöt

I lager

Artikelnr: art24-18 Kategorier: , , , ,
000

Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Pressning följt av spontanjäsning i ståltank, 14 dagar med skal. Vinet mognar sedan 4 månader på stora ekfat.

Jordmån: Rött grus och sandig lerjord.

Öppnas 2020-2030

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

1,1 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

PRODUCENT:
Gsellmann

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.