Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Brania del Cancello IGT 2018

Brania del Cancello IGT 2018

2398kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Trebbiano, Toscanas mest vigorösa druva. Hårt hållen ger den viner i toppklass. Gul färg. Stor, nyanserad doft med inslag av mango, banan, citrus och vanilj. Ett fylligt och smakrikt vitt vin med inslag av ek. Eken i vinet gör att det passar bättre till rätter av fågel, fläsk eller fet fisk än till skaldjur.
KARAKTÄR

70
10
70
 Fyllighet  Sötma  Fruktsyra

PASSAR TILL

Fisk Fågel Gris

I lager

Artikelnr: cov05-18 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Druvorna genomgår 24 timmars maceration följt av fermentation på barrique. Vinet mognar därefter i samma fat under 12 månader följt av buteljering och slutmognad på flaska.

Jordmån: Kalk- och skifferhaltigt grus och lera.

Lagring: Öppnas 2019-2022.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

1 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK COLLEVERDE

PRODUCENT: Colleverde

Den Italienska vingården Colleverde härstammar från 1600-talet och ligger i närheten av staden Lucca i norra Toscana. Vingården drivs sedan 1989 av paret, Francesca Pardini och Piero Tartagni och tillhör appellationen ’Colline Lucchesi’. Det är en modern vingård med stort fokus på ekologisk odling och produktion. Områdets speciella mikroklimat samt de involverades stora passion att sköta om sina vinrankor resulterar i de de unika viner Colleverde idag framställer!

LAND / OMRÅDE: Italien / Colline Lucchesi, Toscana

Toscana är kanske Italiens i särklass mest omskrivna och även mest besökta vinregion. Området domineras av rödvinsproduktion, främst på druvan Sangiovese, ibland uppblandade med de områdestypiska Canaiolo eller Ciliegiolo. Vitvinsproduktion förekommer självfallet, då på druvorna Trebbiano, Vernaccia och Malvasia. Regionen har på senare år blivit mer öppen för förnyelse och att bryta mot de strikta DOC/DOCG-regler som förespråkar användning av vissa druvsorter. Genom att produktionen utökats till viner på Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah och Chardonnay har Toscanas spektra breddats utan att kvaliteten för den delen gått förlorad. Colline Lucchesi är ett DOC i Toscanas nordvästra delar.