Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Brania delle Ghiandaie 2017

Brania delle Ghiandaie 2017

2798,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor. 
Stramt, varmt och dammigt, inslag av körsbär och rostat kaffe. Toscana på flaska! Djupt rubinröd. Nyanserad doft, fullspäckad med björnbär, plommon, körsbär, läder och choklad. Välbalanserade, strama tanniner och lång eftersmak. Ett stort vin med mycket komplexitet. Vinet serveras med fördel till vilt, nöt eller lamm som fått ligga på grillen. Ett vin som gör sig bäst ihop med kraftigare, mer rustika rätter.
KARAKTÄR

80
80
80
 Fyllighet  Strävhet  Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Vilt Lamm

I lager

Artikelnr: COV03-17 Kategorier: , , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Alla druvor pressas varsamt. Fermentation sker mellan 30° och 32°C med efterföljande maceration i 12-15 dagar. Vinet tappas på små ekfat där det lagras och mognar under 2 år. Detta följs av buteljering och därefter slutlagring på flaska.

Jordmån: Kalk- och skifferhaltig lera och grus.

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

1 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK COLLEVERDE

PRODUCENT:Colleverde

Den Italienska vingården Colleverde härstammar från 1600-talet och ligger i närheten av staden Lucca i norra Toscana. Vingården drivs sedan 1989 av paret, Francesca Pardini och Piero Tartagni och tillhör appellationen ’Colline Lucchesi’ (hills of Lucca). – Genom åren har vi lagt enormt mycket tid och energi för att säkerställa Colleverde som en modern vingård, men med stort fokus på ekologisk odling och bevarande av den unika känslan av en äkta vingård i Toscana. Vinrankorna växer på gårdens sydsluttningar som sträcker sig från 100 till 300 meter över havet. I denna naturliga amfiteater av terasser skapas ett unikt och extremt välbalanserad ekosystem som möjliggör vinets karaktär. Det speciella mikroklimatet och den dramatiska naturen i kombination med en nästintill besatthet att sköt a om vindruvorna på sluttningarna runt gården möjliggör nu att vi kan producera våra unika vinsorter med dess karakteristiska dofter och smaker.

LAND / OMRÅDE: Italien / Colline Lucchesi, Toscana

Toscana är kanske Italiens i särklass mest omskrivna och även mest besökta vinregion. Området domineras av rödvinsproduktion, främst på druvan Sangiovese, ibland uppblandade med de områdestypiska Canaiolo eller Ciliegiolo. Vitvinsproduktion förekommer självfallet, då på druvorna Trebbiano, Vernaccia och Malvasia. Regionen har på senare år blivit mer öppen för förnyelse och att bryta mot de strikta DOC/DOCG-regler som förespråkar användning av vissa druvsorter. Genom att produktionen utökats till viner på Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah och Chardonnay har Toscanas spektra breddats utan att kvaliteten för den delen gått förlorad. Colline Lucchesi är ett DOC i Toscanas nordvästra delar.