Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Cantele Rohesia Blandlåda

Cantele Rohesia Blandlåda

1298kr/låda


Om detta vinpaket:

Här har vi samlat 3 stycken olika viner av toppklass från familjen Canteles Rohesia Line – bland det bästa den italienska klackan har att erbjuda  

Kort om vinerna:


2st Rohesia Susumaniello 2018 Fylligt och rejält med mycket frukt och en kryddig, lång eftersmak. 2st Rohesia Negroamaro Rosato 2020 Ett fylligt och smakrikt vin med lång och fräsch finish. 2st Rohesia Malvasia Bianca 2020 Ett mycket välbalanserat och komplext vitt vin.

I lager

Artikelnr: CANBL7 Kategorier: , , , ,
000

2st Rohesia Susumaniello 2018

Intensiv rubinröd färg med violetta inslag. Komplex i doften av inslag av vinbär och katrinplommon. Detta kompletteras med distinkta dofter av körsbär och timjan. Färsk i smaken med underbar balans. Lätt att dricka med dess mjuka tanniner.
Utmärkt parning för grillat och stekt vitt kött och bakad lax.

2st Rohesia Negroamaro Rosato 2020

Rikligt körsbärsrosa i färgen med en doft av röda bär som jordgubbe, granatäpple och körsbär. I smaken är den rund och kraftfull med en mycket fräsch finish. Intensiv, rubinröd färg. .

Serveras med fördel till grillad hummer, lax och passar också väldigt bra till kyckling.

2st Rohesia Malvasia Bianca 2020

Guldgul färg med en doft av aprikos, persika och gula blommor. Samma frukter och blommor dyker upp igen i gommen men förlängs i munnen. Ett mycket välbalanserat och komplext vin. Ett vin som passar till flera olika rätter som fisktacos, sushi och skaldjur. Rätter på potatis gör sig också väldigt väl ihop med Malvasian. Serveringstemperatur: 11°.

Mer information

Druva

, ,

Land

Passar till

, , , ,

Producent

Vintyp

, , ,

Område

UPPTÄCK CANTELE

PRODUCENT:

Cantele

Under efterkrigstiden tömdes nästan södra Italien på folk, alla sökte sig norr ut i jakten på arbete. Gianni Cantele och hans fru, Teresa Manara, däremot förälskade sig i området kring Lecce om gjorde precis tvärt om. De tog sitt pick och pack och flyttade hela familjen till området. Till en början tillverkades bulkvin som såldes till norra Italien, först 1979 producerades det första vinet under familjens namn. Idag äger familjen 50 hektar i området Salento i södra Apulien. 2004 gjorde gården en satsning för minimera inverkan från herbicider och pesticider i vingården, detta var både ur en miljösynpunkt och för att öka kvaliteten på vinerna. Idag används med andra ord bara naturliga bekämpningsmedel, inga kemikalier.

LAND / OMRÅDE:

Italien / Apulien

Apulien är efter Veneto Italiens mest produktiva vinregion. I området, som ligger på landets stövelklack, produceras både röda och vita viner. Rött främst på druvorna Negroamaro och Primitivo, den förstnämnda ger något strävare viner medan Primitivo som är samma druva som Zinfandel står för mjuk och fyllig frukt. De vita vinerna från området är fruktdrivna och torra och görs främst på Char- donnay och/eller Malvasia. Apulien är utöver sin vinproduktion känd för olivolja, regionens bördiga jordbruksmark lämpar sig utmärkt för denna odling. Med havet ständigt närvarande kretsar mycket kring fisket. Det är inte heller helt oväntat att mycket fisk och skaldjur återfinns på tallriken. I södra Apulien, i närheten av staden Lecce, ligger området Salento, det är här familjen Cantele huserar!
.