Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Cantele Sommarlåda Premium

Cantele Sommarlåda Premium

1498,00kr


Om detta vinpaket:

Perfekt vinlåda till sommarens grillkvällar. Fyra flaskor rött och två flaskor rosé

Kort om vinerna:


Rohesia Negroamaro Rosato

Fräscht, fylligt och lång eftersmak av körsbär, granatäpple och jordgubbe.

Varius 

Fräscht och lättdrucket med mjukatanniner.

Amativo IGT Salento Rosso
Fylligt och rejält med mycket frukt och en kryddig, lång eftersmak.

Salice Salentino Riserva DOC
Stor, kryddig doft med inslag av körsbär, plommon, svart te och rosmarin

Endast 1 kvar i lager

Artikelnr: CANBL5 Kategorier: , , , ,
000

1 st Amativo,
Rubinröd färg. Uttrycksfull doft med inslag av björnbär, skogshallon, torkade fikon, marmelad och vanilj. Fylligt och rejält med mycket frukt och en kryddig, lång eftersmak.
Serveras till rejäla och smakrika rätter på oxe eller lamm.

2st Varius
Rubinröd färgmed violetta toner.Komplex doft och smak av svarta vinbär, katrinplommon, bigaråer och viss mineralitet. Fräscht och lättdrucket med mjuka tanniner.
Serveras till lättare kötträtter.

1st Salice Salentino
Rubinröd färg. Stor, kryddig doft med inslag av körsbär, plommon, svart te och rosmarin. Ett fylligt vin med välbalanserade tanniner och fruktsyra.
Serveras med fördel till vilt. Ett utmärkt vin även till nöt, lamm eller lagrade hårdostar.

2st Rohesia Negroamaro Rosato
Körbärsröd färg. Fräscht, fylligt och lång eftersmak av körsbär,granatäpple och jordgubbe.
Serveras som aperitif, till grillad fisk eller till en sallad.

Mer information

Druva

,

Land

Passar till

, ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK CANTELE

PRODUCENT:

Cantele

Under efterkrigstiden tömdes nästan södra Italien på folk, alla sökte sig norr ut i jakten på arbete. Gianni Cantele och hans fru, Teresa Manara, däremot förälskade sig i området kring Lecce om gjorde precis tvärt om. De tog sitt pick och pack och flyttade hela familjen till området. Till en början tillverkades bulkvin som såldes till norra Italien, först 1979 producerades det första vinet under familjens namn. Idag äger familjen 50 hektar i området Salento i södra Apulien. 2004 gjorde gården en satsning för minimera inverkan från herbicider och pesticider i vingården, detta var både ur en miljösynpunkt och för att öka kvaliteten på vinerna. Idag används med andra ord bara naturliga bekämpningsmedel, inga kemikalier.

LAND / OMRÅDE:

Italien / Apulien

Apulien är efter Veneto Italiens mest produktiva vinregion. I området, som ligger på landets stövelklack, produceras både röda och vita viner. Rött främst på druvorna Negroamaro och Primitivo, den förstnämnda ger något strävare viner medan Primitivo som är samma druva som Zinfandel står för mjuk och fyllig frukt. De vita vinerna från området är fruktdrivna och torra och görs främst på Char- donnay och/eller Malvasia. Apulien är utöver sin vinproduktion känd för olivolja, regionens bördiga jordbruksmark lämpar sig utmärkt för denna odling. Med havet ständigt närvarande kretsar mycket kring fisket. Det är inte heller helt oväntat att mycket fisk och skaldjur återfinns på tallriken. I södra Apulien, i närheten av staden Lecce, ligger området Salento, det är här familjen Cantele huserar!
.